Cajun Kip met Jalapeño & Ui

Cajun Kip met Jalapeño & Ui

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Maak deze kruidige Cajun kip met jalapeño en tomatensaus. Sappige drumsticks en dijen krijgen een pittige kick van The Spice Club Cajun mix – heerlijk met rijst, maïsbrood of gegrilde groenten.

ingredienten

4 Personen

Voor de kip:

  • 900 g kip (drumsticks, dijen of kipfilet met bot)
  • ½ middelgrote witte ui
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken van ca. 5 cm
  • 2 kleine wortels, in stukken van ca. 5 cm

Voor de saus:

  • 60 ml olie (bijv. zonnebloem- of olijfolie)
  • 1 middelgrote witte ui, gehalveerd en in dunne ringen
  • 180 g gezeefde of geplette tomaten uit blik
  • 2 jalapeñopepers, zonder zaadjes, fijngehakt (meer of minder naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Cajun Mix

Voor extra frisheid kun je de kip serveren met een kneepje limoen en wat verse koriander.

bereiding

Kip koken
Breng een grote pan water aan de kook met de halve ui, selderij en wortels. Voeg de kip toe en kook 25–30 minuten tot hij gaar is. Haal de kip eruit en leg apart.

Saus maken
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gesneden ui 5 minuten tot glazig. Voeg de knoflook en de jalapeño toe en bak kort mee. Roer daarna de Cajun Mix en de gezeefde tomaten erdoor. Laat 5 minuten sudderen.

Kip toevoegen
Leg de gekookte kip in de saus en schep goed om zodat de kip volledig bedekt is. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken intrekken.

Serveren
Serveer de Cajun kip met rijst, geroosterde groenten of maïsbrood.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl