Kip Puttanesca

Kip Puttanesca

Recept

Geniet van deze heerlijke Kip Puttanesca, een perfect gekruide schotel met The Spice Club Italian kruidenmix, kippendijen, olijven en kappertjes. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!

ingredienten

4 Personen

  • 700-900 gram kippendijen met bot en vel
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote rode of ui, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • klein blikje ansjovis
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik (800 gram) hele tomaten, voorzichtig geplet met je hand of een lepel
  • 120 ml grof gehakte, ontpitte zwarte of groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes, goed afgespoeld indien in zout
  • 1 eetlepel The Spice Club oregano (optioneel)

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de Kip

  • Breng de kippendijen op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe, met de huid naar beneden, en bak ze ongeveer 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze om en bak nog eens 5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 2: Bereiden van de Saus

  • Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pan en bak in het achtergebleven vet van de kip. Bak gedurende 5 minuten tot de ui zacht is.
  • Voeg de gesneden knoflook en ansjovis toe. Bak gedurende 2 minuten tot de ansjovis is opgelost en de knoflook geurig is.
  • Voeg The Spice Club Italian kruidenmix en tomatenpuree toe. Roer goed door en bak nog eens 1 minuut.

Stap 3: Samenstellen van de Saus

  • Voeg de geplette tomaten, gehakte olijven, kappertjes en eventueel de oregano toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Plaats de kippendijen terug in de pan, met de huid naar boven, en zorg ervoor dat ze half ondergedompeld zijn in de saus.

Stap 4: Sudderen en Serveren

  • Zet het vuur laag en laat de kip ongeveer 30 minuten sudderen, tot de kip volledig gaar is en de saus is ingedikt.
  • Serveer de Kip Puttanesca warm, eventueel gegarneerd met extra oregano.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl