Chili Con Carne met Chorizo

Chili Con Carne met Chorizo

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Ontdek een heerlijk recept voor pittige Chilli con Carne. Volg deze eenvoudige stappen voor een perfecte maaltijd boordevol smaak. Geniet van Chilli con Carne met unieke smaak van Chorizo.

ingredienten

4 Personen

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 75 g chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el hete saus of sriracha (optioneel)
  • 4 el the spice club mexican
  • 500 g rundergehakt
  • 400 g gehakte tomaten
  • 240 g uitgelekte kidneybonen
  • 1 limoen
  • 25 g koriander (optioneel ter garnering)
  • 200 g zure room (optioneel ter garnering)
  • Olijfolie

bereiding

Stap 1: Groenten en Chorizo Voorbereiden

  • Snipper 1 ui en 1 paprika.
  • Hak 75 g chorizo fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middellaag vuur.
  • Voeg de gesneden ui, paprika en chorizo toe aan de pan.
  • Bak gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 2: Kruidige Basis Toevoegen

  • Voeg 1 teentje knoflook, 1 el tomatenpuree, 2 el hete saus, 4 el the spice club mexican toe aan de pan.
  • Roer en bak nog eens 3 minuten.
  • Schep de inhoud van de pan in een kom en zet opzij.

Stap 3: Gehakt Bakken

  • Plaats dezelfde pan terug op het vuur en verwarm op zeer hoog vuur.
  • Voeg 500 g rundergehakt toe aan de pan en voeg een snufje zout toe.
  • Bak het gehakt gedurende enkele minuten tot het aan alle kanten bruin is.

Stap 4: Groentenmengsel Terug Toevoegen

  • Voeg het uien- en paprikamengsel weer toe aan de pan.
  • Voeg 400 g gehakte tomaten en een half blikje water toe.
  • Roer goed, schraap de bodem van de pan.

Stap 5: Kidneybonen en Sudderen

  • Voeg 240 g uitgelekte kidneybonen toe.
  • Breng zachtjes aan de kook en laat minstens een uur sudderen, af en toe roerend.

Stap 6: Limoensap en Proeven

  • Zodra het gerecht is ingedikt en vol van smaak is, haal je het van het vuur.
  • Pers het sap van 1 limoen erover en roer goed.
  • Proef om de smaak te controleren en voeg indien nodig meer zout en peper toe.

Stap 7: Serveren

  • Serveer de pittige Chilli con Carne over rijst.
  • Bestrooi met gehakte koriander en voeg eventueel een lepel zure room toe.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl