Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

December Deals Korting tot 35%

Recept

ingredienten

4 Personen

Voor de kip:

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 theelepels The Spice Club Curry
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 theelepels geraspte gember
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap (van 1 citroen)
  • 600 gram kipfilet of kipdijfilet, in hapklare stukken gesneden

Voor de tikka masala:

  • 2 eetlepels kokosolie of olijf olie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 theelepels gember, geraspt
  • 2 theelepels The Spice Club Curry
  • 1 theelepel bruine suiker (optioneel)
  • 1 blik (800 gram) geplette tomaten
  • 250 ml kokosmelk

Voor serveren:

  • Gekookte basmatirijst of naan broodjes
  • Verse koriander, fijngehakt
  • The Spice Club Coco & Hazel (ter garnering)

bereiding

Stap 1: Marinade maken

  • Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, The Spice Club Curry, geraspte knoflook, geraspte gember, zout, peper en citroensap.
  • Voeg de kipstukjes toe aan de kom en meng goed zodat de kip volledig bedekt is met de marinade.
  • Dek de kom af en laat de kip minstens een half uur marineren in de koelkast. Voor het beste resultaat, laat het een nacht marineren.

Stap 2: Kip bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de gemarineerde kipstukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kip volledig gaar is en licht begint te bruinen.

Stap 3: Tikka Masala saus bereiden

  • Verhit de kokosolie of plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze goudbruin en zacht is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de geraspte knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg The Spice Club Curry en bruine suiker toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de geplette tomaten en kokosmelk toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de saus 15-20 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.

Stap 4: Kip toevoegen aan de saus

  • Voeg de gebakken kip toe aan de tikka masala saus en roer goed door.
  • Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Serveren

  • Serveer de kip tikka masala met gekookte basmatirijst of naan.
  • Garneer met verse koriander.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl