Lasagna Mac N Cheese

Lasagna Mac N Cheese

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Ontdek een heerlijk recept voor macaroni met rijke ragu en romige kaassaus. Eenvoudig te bereiden voor een smaakvolle maaltijd. Perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 4 el the spice club italian
  • 4 el tomatenpuree
  • 250 ml melk
  • 350 g runderbouillon
  • 400 g macaroni

Bechamelsaus:

  • 750 ml melk
  • 100 g mozzarella kaas
  • 100 g cheddar kaas
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Dijon mosterd
  • 45 g bloem
  • 45 g boter

bereiding

Stap 1: Bereid de Ragu

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende 5 minuten tot het goudbruin is. Haal het gehakt uit de pan en zet het apart.

Stap 2: Maak de Ragu Saus

  • Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en bak de gesnipperde ui gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en glazig zijn.
  • Voeg de gehakte knoflook en the spice club italian toe, bak nog 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak nog 1 minuut.
  • Verlaag het vuur, voeg het gebakken gehakt weer toe aan de pan en giet de melk en runderbouillon erbij.
  • Breng op smaak met zwarte peper, dek af met een deksel en laat 45 minuten sudderen, regelmatig roerend.

Stap 3: Maak de Bechamelsaus

  • Begin met de saus door alle drie de kazen te raspen.
  • Smelt de boter in een grote pan, voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten tot het nootachtig ruikt.
  • Voeg geleidelijk de melk toe, onder voortdurend roeren.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 2 minuten sudderen tot het dikker wordt.
  • Voeg de mosterd en Parmezaanse kaas toe, samen met de helft van de cheddar en mozzarella.

Stap 4: Bereid de Pasta en Gratineer

  • Verwarm de grill (of oven) voor op 200 graden.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook 1 minuut korter dan de instructies op de verpakking aangeven.
  • Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • Meng de pasta met de ragu en een scheutje van het bewaarde water, goed mengen om alle pasta te bedekken.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en giet de kaassaus erover.
  • Strooi de resterende mozzarella en cheddar erover en zet het geheel onder de grill (of in de oven) gedurende 5-10 minuten tot het bubbelt en goudbruin is. Geniet van je heerlijke maaltijd!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl