Lasagna Mac N Cheese

Lasagna Mac N Cheese

Recept

Ontdek een heerlijk recept voor macaroni met rijke ragu en romige kaassaus. Eenvoudig te bereiden voor een smaakvolle maaltijd. Perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 4 el the spice club italian
  • 4 el tomatenpuree
  • 250 ml melk
  • 350 g runderbouillon
  • 400 g macaroni

Bechamelsaus:

  • 750 ml melk
  • 100 g mozzarella kaas
  • 100 g cheddar kaas
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Dijon mosterd
  • 45 g bloem
  • 45 g boter

bereiding

Stap 1: Bereid de Ragu

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende 5 minuten tot het goudbruin is. Haal het gehakt uit de pan en zet het apart.

Stap 2: Maak de Ragu Saus

  • Voeg nog wat olijfolie toe aan de pan en bak de gesnipperde ui gedurende 5-7 minuten tot ze goudbruin en glazig zijn.
  • Voeg de gehakte knoflook en the spice club italian toe, bak nog 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak nog 1 minuut.
  • Verlaag het vuur, voeg het gebakken gehakt weer toe aan de pan en giet de melk en runderbouillon erbij.
  • Breng op smaak met zwarte peper, dek af met een deksel en laat 45 minuten sudderen, regelmatig roerend.

Stap 3: Maak de Bechamelsaus

  • Begin met de saus door alle drie de kazen te raspen.
  • Smelt de boter in een grote pan, voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten tot het nootachtig ruikt.
  • Voeg geleidelijk de melk toe, onder voortdurend roeren.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 2 minuten sudderen tot het dikker wordt.
  • Voeg de mosterd en Parmezaanse kaas toe, samen met de helft van de cheddar en mozzarella.

Stap 4: Bereid de Pasta en Gratineer

  • Verwarm de grill (of oven) voor op 200 graden.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook 1 minuut korter dan de instructies op de verpakking aangeven.
  • Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
  • Meng de pasta met de ragu en een scheutje van het bewaarde water, goed mengen om alle pasta te bedekken.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en giet de kaassaus erover.
  • Strooi de resterende mozzarella en cheddar erover en zet het geheel onder de grill (of in de oven) gedurende 5-10 minuten tot het bubbelt en goudbruin is. Geniet van je heerlijke maaltijd!

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl