Latijns Runderstoofpotje

Latijns Runderstoofpotje

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van een heerlijke Latijns geïnspireerde rundvlees stoofpot met aardappelen, tomaten en paprika’s. Deze smaakvolle stoofpot met Tex Mex-kruiden is perfect voor een gezellige maaltijd. Voeg verse koriander toe voor een frisse touch en serveer met rijst of tortilla’s voor een complete en hartige maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 2 uien, fijn gehakt
  • 8 teentjes knoflook, verdeeld
  • 1 kg runderlappen (zonder bot), in stukken van 10 cm gesneden
  • 1 kg aardappelen, geschild en in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 500 g tomaten, grof gehakt
  • 1 rode paprika, ribben en zaden verwijderd, grof gehakt
  • 1 groene paprika, ribben en zaden verwijderd, grof gehakt
  • 1 kleine jalapeño, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 tl The Spice Club Tex Mex kruidenmix
  • Bosje koriander voor garnering
  • Tortilla chips (optioneel)

bereiding

  1. Vlees koken
    Snipper 1 van de uien en 4 teentjes knoflook. Doe het rundvlees in een grote stoofpan samen met de gesnipperde ui, knoflook. Voeg voldoende water toe om het vlees net onder te dompelen. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vlees ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, of tot het gaar is. Haal het vlees eruit, bewaar de bouillon, en trek het vlees uit elkaar met twee vorken.
  2. Groenten bereiden
    Snijd de resterende ui en 4 teentjes knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze zacht in ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten, rode en groene paprika, en jalapeño toe en roer goed door. Laat het 10 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
  3. Aardappelen koken
    Kook ondertussen de aardappelen in water tot ze zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. Giet af en zet apart.
  4. Tex Mex smaak toevoegen
    Voeg de tomatenpuree en The Spice Club Tex Mex kruidenmix toe aan de groenten en roer goed. Voeg het vlees weer toe aan de pan samen met ongeveer 500 ml van de bewaarde bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat nog eens 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  5. Serveren
    Voeg op het laatste moment de gekookte aardappelen toe aan de stoofpot en roer voorzichtig door. Garneer met verse koriander en optioneel tortilla’s voor een volledige maaltijd.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl