The Spice Club Aardappel Soep

The Spice Club Aardappel Soep

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Deze romige aardappelsoep is perfect voor koude dagen. Gemaakt met zachte Yukon Gold aardappelen, bacon, bleekselderij, wortel en een rijke kippenbouillon, afgewerkt met slagroom voor extra romigheid. De soep wordt op smaak gebracht met The Spice Club Potato kruidenmix en afgemaakt met knapperige bacon, geraspte cheddar en verse bieslook. Heerlijk als hoofdgerecht of als stevig voorgerecht. Eenvoudig te bereiden en boordevol smaak, deze soep zal iedereen aan tafel verrukken!

ingredienten

4 Personen

  • 6 plakken bacon (ongeveer 300 g), in stukjes van 1 cm gesneden
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 grote wortel, geschild en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,4 kg Yukon Gold aardappelen (ongeveer 6 middelgrote), geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 4 eetlepels The Spice Club Potato kruidenmix
  • 1 liter kippenbouillon
  • 120-240 ml slagroom, naar smaak
  • Geraspte cheddar kaas en fijngesneden bieslook, voor garnering

bereiding

Stap 1: Bakken van de Bacon

  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de bacon toe en bak tot deze knapperig is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Haal de bacon uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het overtollige vet in de pan.

Stap 2: Groenten Sauteren

  • Voeg de boter toe aan de pan met het achtergebleven baconvet. Voeg de fijngehakte bleekselderij, ui, wortel en knoflook toe. Bestrooi met zout en peper en bak de groenten 5-7 minuten tot ze zacht worden.

Stap 3: Aardappelen en Bouillon Toevoegen

  • Voeg de aardappelblokjes en The Spice Club Potato kruidenmix toe aan de pan. Roer alles goed door en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Stap 4: Koken en Pureren

  • Zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn. Gebruik een staafmixer of blender om de soep deels te pureren, zodat er nog wat stukjes aardappel overblijven voor textuur.

Stap 5: Soep Afmaken

  • Roer de slagroom door de soep en verwarm nog 2-3 minuten op laag vuur, maar laat niet koken. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.

Stap 6: Serveren

  • Serveer de soep in kommen en garneer met de knapperige bacon, geraspte cheddar kaas en fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl