The Spice Club Chicken in knoflook-botersaus

The Spice Club Chicken in knoflook-botersaus

Recept

​Geniet van een heerlijke botergeglaceerde kipfilet met knoflook en kruiden. Dit recept combineert sappige kipfilets met de rijke smaken van gesmolten boter, aromatische knoflook en verse kruiden zoals rozemarijn, tijm of salie. Perfect voor een smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Serveer met uw favoriete bijgerechten voor een complete culinaire ervaring.

ingredienten

4 Personen

  • 700-900 gram kipfilets zonder bot en vel​
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Mix​
  • 1 eetlepel plantaardige olie (zoals zonnebloem- of koolzaadolie)​
  • 3 eetlepels ongezouten boter​
  • 4 teentjes knoflook, geplet en gepeld​
  • 4 takjes rozemarijn, tijm of salie, of een mix hiervan (optioneel)

bereiding

Voorbereiden van de kip:

  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier.​
  • Wrijf beide zijden van de kipfilets in met The Spice Club Chicken Mix.​

Kip aanbraden:

  • Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.​
  • Plaats de gekruide kipfilets in de pan en bak ze ongeveer 5-6 minuten aan één zijde, tot ze goudbruin zijn.

Kip omdraaien en boter toevoegen:

  • Draai de kipfilets om en voeg de ongezouten boter, geplette knoflook en de verse kruiden toe aan de pan.

Serveren:

  • Haal de kipfilets uit de pan en laat ze enkele minuten rusten voordat u ze aansnijdt.​
  • Serveer de botergeglaceerde kipfilets met uw favoriete bijgerechten.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl