Romige Tagliatella met zalm

Romige Tagliatella met zalm

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een heerlijke maaltijd met ons zalm en tagliatelle recept. Sappige zalmfilets worden geserveerd met romige spinazie-tomatenroomsaus, perfect voor een snelle en smaakvolle avondmaaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 500 g verse tagliatelle
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 4 tenen knoflook
  • 150 g babyspinazie
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl The Spice Club chilivlokken · BESTEL 🛍️
  • 1 tl The Spice Club Oregano · BESTEL 🛍️
  • 1 bakje cherry tomaten
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

bereiding

Stap 1: Kook de Tagliatelle

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Stap 2: Bereid de Zalmfilets

  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze royaal met zout en peper.
  • Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de zalmfilets 5 minuten op medium hoog vuur, met deksel op de pan. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten. Haal de zalm uit de pan en leg ze apart op een bord.

Stap 3: Maak de Saus

  • In dezelfde pan waarin je de zalm hebt gebakken, voeg je de fijngehakte knoflook, cherry tomaten en The Spice Club Oregano toe.
  • Voeg een snuf zout en The Spice Club chilivlokken toe.
  • Blus af met de kookroom en voeg de babyspinazie toe. Roer om totdat de spinazie helemaal geslonken is.

Stap 4: Serveer

  • Leg de zalmfilets terug in de saus en laat nog een minuut doorwarmen met het deksel op de pan.
  • Verdeel de gekookte tagliatelle over 4 diepe borden.
  • Leg de zalmfilets op de tagliatelle en schep er een lepel van de saus overheen.

Geniet van dit heerlijke zalm- en tagliatellerecept!

De Keuken Essentials Set