Romige Pompoen Pasta met Salie Boter

Romige Pompoen Pasta met Salie Boter

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een heerlijke vegan butternut squash pasta met salie botersaus! Dit recept is een perfecte combinatie van romige smaken en geroosterde groenten, gekruid met The Spice Club's gerookte paprika en salie. Gezond en voedzaam, deze smakelijke maaltijd is gemakkelijk te bereiden en zit boordevol smaak. 

ingredienten

4 Personen

  • 1 kg Pompoen (blokjes)
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl The Spice Club gerookte paprika
  • 1 rode peper
  • 1 el tahini
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 250 ml havermelk
  • 180 g pasta (naar keuze)
  • 50 g boter
  • 4 tl The Spice Club salie
  • 1 tl The Spice Club chilivlokken

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de butternut squash, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode ui in dunne plakjes en hak de knoflook fijn.
  2. Leg de blokjes butternut squash, ui en knoflook op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, strooi de gerookte paprika erover en breng op smaak met zout en peper. Rooster in de oven gedurende 25-30 minuten, tot de groenten zacht zijn en licht gebruind.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit de veganistische boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper, salie en chilivlokken toe en bak kort tot ze geurig zijn.
  5. Voeg de geroosterde butternut squash, knoflook en ui toe aan de pan. Pers de citroen uit en voeg het sap toe, samen met de tahini en havermelk. Laat sudderen tot alles goed is opgewarmd en de saus iets is ingedikt.
  6. Giet de gekookte pasta af en voeg toe aan de saus. Roer goed door tot de pasta gelijkmatig is bedekt.
  7. Serveer de pasta met salie boter direct. Garneer eventueel met extra verse kruiden en een snufje chilivlokken. Eet smakelijk!

De Keuken Essentials Set