Kabeljauw & aardappelen in Roomsaus

Kabeljau & Kartoffeln in Sahnesauce

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Ontdek een heerlijk recept voor witvis en aardappels in een romigesaus. Met verse ingrediënten zoals kabeljauw, aardappelen en kruiden, creëer je een smaakvol gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid. Geniet van de combinatie van hartige vis, romige saus en knapperige aardappelen, allemaal samen in één hap. Met deze eenvoudig te volgen instructies maak je snel een verrukkelijke maaltijd klaar waar iedereen van zal genieten!

zutaten

4 Personen

  • 3 Esslöffel natives Olivenöl extra
  • 450 Gramm (Yukon Gold) Kartoffeln, in 2,5 cm große Stücke geschnitten
  • 2 Esslöffel ungesalzene Butter
  • 1 große Schalotte, fein gehackt
  • 3 Knoblauchzehen, gehackt
  • 240 ml Schlagsahne
  • 120 ml Hühner- oder Fischbrühe
  • 4 EL der Spice Club Fish
  • 1 Teelöffel Zitronenschale
  • 2 Esslöffel Zitronensaft (von 1 Zitrone)
  • 2 Teelöffel Dijon-Senf
  • 2 Esslöffel Kapern, abgetropft
  • 450 Gramm Kabeljaufilet, in 4 Stücke geschnitten
  • Frische Petersilie (optional zum Garnieren)

vorbereitung

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen toe en bak ze goudbruin, ongeveer 8-10 minuten. Haal de aardappelen uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de resterende eetlepel olijfolie en boter toe aan dezelfde pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Giet de slagroom en bouillon in de pan. Voeg the spice club fish, citroenrasp, citroensap, mosterd en kappertjes toe. Roer goed door en laat sudderen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Leg de stukken kabeljauw in de saus en laat ze zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de gebakken aardappelen toe aan de pan en warm ze nog even door.
  5. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm. Geniet van je witvis en aardappels in rozemarijn saus!

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl