Snelle Kip met Pindasaus en Rijst

Schnelles Huhn mit Erdnusssauce und Reis

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Genießen Sie ein köstliches Hähnchen nach Indo-Art in Erdnusssauce mit Reis und Gemüse! Aromatische Kräuter, cremige Kokosmilch und Erdnussbutter sorgen für eine köstliche Mahlzeit. Perfekt für eine schnelle Mahlzeit unter der Woche!

zutaten

4 Personen

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 600 gram kippendijen, in grote stukken gesneden
  • Snuf peper en zout
  • 1 zak Thaise roerbakgroenten (200 gram)
  • 300 gram rijst naar keuze
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 gekookte eieren of gebakken
  • 4 tl The Spice Club Indo · BESTEL 🛍️
  • 4 tl The Spice Club Poke (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️
  • 4 tl The Spice Club Poke (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️

vorbereitung

Stap 1: Rijst en eieren

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de eieren gedurende 5 minuten en pel ze daarna.

Stap 2: Bereid de kip in pindasaus

  • Marineer de kippendijen met 2 tl The Spice Club Indo, peper en zout.
  • Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kip rondom goudbruin.
  • Voeg de fijngesnipperde ui en knoflook toe en bak deze kort mee tot ze zacht en geurig zijn.
  • Meng vervolgens de ketjap manis, kokosmelk, sweet chilisaus en pindakaas door de kip.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan, af en toe roerend. Als je een dikkere saus wilt, laat dan de laatste paar minuten de deksel van de pan.

Stap 3: Roerbakgroenten en rijst

  • Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de Thaise roerbakgroenten met een snufje peper en 2 tl The Spice Club Indo.
  • Voeg de gekookte rijst toe en schep deze samen met 2 eetlepels ketjap manis door de groenten. Roerbak op hoog vuur tot alles goed warm is en de smaken zijn gemengd. Breng indien nodig op smaak met extra peper en zout.

Stap 4: Serveren

  • Serveer de gekookte rijst en roerbakgroenten samen met de kip in pindasaus.
  • Garneer het gerecht met gebakken uitjes, pinda's en partjes gekookt ei.
  • Geniet van je zelfgemaakte Indo-style kipgerecht!

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl