Cajun Pasta met Garnalen

Cajun Pasta met Garnalen

Recipe

Geniet van deze romige Cajun Shrimp Pasta, vol sappige garnalen, rijke Cajun-kruiden, romige saus en Parmezaanse kaas. Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 300 g pasta (penne, fettuccine of farfalle)
  • 400 g grote rauwe garnalen, gepeld, schoongemaakt en zonder staart (ongeveer 24 stuks)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap (van 1 citroen)
  • 4 theelepels The Spice Club Cajun mix
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel suiker of honing (optioneel)
  • 2 Roma-tomaten, in blokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml zure room (light)
  • 100 g geraspte Parmezaan, plus extra voor serveren
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt, voor serveren

preparation

Kook de pasta:

Kook de pasta in water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en zet apart.

Bereid de garnalen:

Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en The Spice Club Cajun mix. Laat dit minstens 10 minuten marineren.

Bak de garnalen:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en bak ze 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart.

Maak de saus:

Voeg de knoflook toe aan de pan en bak kort tot het geurt. Voeg de kippenbouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de zure room en Parmezaan toe. Roer tot de kaas gesmolten is en de saus indikt.

Combineer en serveer:

Voeg de gekookte pasta en garnalen toe aan de saus en roer goed door. Garneer met extra Parmezaan en peterselie. Serveer direct en geniet!

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl