1-Pans Kip met Rijst & Gekarameliseerde Limoen

1-Pans chicken with rice and caramelized lime

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This 1-Pans chicken with rice and caramelized lime is a tasteful and simple dish. With chicken legs, paella spice mix, olives and fresh lime for a perfect combination!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 kippenbouten met bot en vel (ongeveer 700 g)
  • 4 tl The Spice Club Paella mix
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 kop groene olijven zonder pit, grof gehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote sjalot of ½ middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 koppen witte rijst, gespoeld
  • 1 liter kippenbouillon
  • ¼ kop grofgehakte verse peterselie, voor serveren

preparation

Step 1: Caramelize the lime

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Snijd de limoenen doormidden en leg de snijkant naar beneden in de hete pan. Bak ze 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Haal de limoenen uit de pan en zet ze opzij.

Step 2: Broaden chicken

  • Voeg de kippenbouten met de velkant naar beneden toe in dezelfde pan. Bak de kip 6-8 minuten tot het vel goudbruin en knapperig is. Draai de kip om en bak nog eens 4-5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Step 3: Baking aromatics

  • Voeg in dezelfde pan de gehakte knoflook en sjalot toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens The Spice Club Paella Mix en de gehakte olijven toe en bak nog eens 2 minuten.

Step 4: Add rice and broth

  • Voeg de gespoelde rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst de smaken van de aromaten kan opnemen. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Step 5: Add chicken and simmer

  • Leg de kippenbouten terug in de pan, zorg dat de velkant boven het vocht blijft om het krokant te houden. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst en kip ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, tot de rijst gaar is en de kip volledig gaar is.
  • Voeg eventueel extra kokend water toe als de rijst aanbakt en nog niet gaar is.

Step 6: Serve

  • Serveer de kip met rijst in diepe borden, knijp de gekarameliseerde limoenen over de kip en rijst uit voor extra smaak. Garneer met de grofgehakte peterselie en geniet!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl