Avocado toast met gepocheerd ei

Avocado toast met gepocheerd ei

Recipe

Deze avocado toast met gepocheerd ei is een voedzaam en smaakvol gerecht, perfect voor ontbijt, brunch of lunch. De toevoeging van The Spice Club Everything Bagel topping geeft een extra dimensie aan de smaak.

ingredients

4 Persons

  • 4 sneetjes volkorenbrood naar keuze
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 1 middelgrote avocado, geschild, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels The Spice Club Topping
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel witte azijn

preparation

Brood roosteren:

  • Rooster de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster of koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.​

Avocado voorbereiden:

  • Besprenkel de dunne plakjes avocado met het sap van de gehalveerde limoen

Eieren pocheren:

  • Breng een middelgrote pan met water aan de kook en voeg de witte azijn toe.
  • Draai het vuur laag zodat het water net onder het kookpunt blijft.
  • Breek een ei in een klein kommetje.
  • Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden.
  • Laat het ei 3 tot 4 minuten pocheren tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
  • Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces voor de overige eieren.

Toast samenstellen:

  • Leg de geroosterde sneetjes brood op borden.
  • Verdeel de plakjes avocado gelijkmatig over de toast en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg op elke avocado toast een gepocheerd ei.
  • Bestrooi de bovenkant met The Spice Club topping voor extra smaak en textuur.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl