Bloemkool Parmesaan uit de Oven

Bloemkool Parmesaan uit de Oven

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Heerlijke bloemkool Parmesaan uit de oven met tomatensaus, mozzarella, Parmezaan en The Spice Club Pasta Perfection mix. Een vegetarisch comfort food gerecht vol Italiaanse smaak!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 75 g bloem
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 200 g panko of gewone paneermeel
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 1 middelgrote bloemkool, in roosjes van ca. 5 cm gesneden
  • 100 ml olijfolie (voor het bakken, eventueel meer indien nodig)
  • 1 liter tomatensaus (passata)
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 225 g verse mozzarella, in stukjes gescheurd
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)

Serveer dit gerecht met een frisse salade of wat knapperig brood om de saus mee op te dippen.

preparation

Stap 1 – Oven & paneerstation voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet drie ondiepe schalen klaar:

  • Kom 1: bloem gemengd met de Pasta Perfection mix en een flinke snuf peper.
  • Kom 2: losgeklopte eieren.
  • Kom 3: panko.

Haal de bloemkoolroosjes achtereenvolgens door bloem, ei en panko.

Stap 2 – Bloemkool bakken
Verhit ca. ½ cm olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bloemkoolroosjes in porties goudbruin, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3 – Ovenschotel opbouwen
Schep een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal (ca. 23×33 cm). Bestrooi met ⅓ van de Parmezaan. Verdeel de helft van de bloemkool erover, dan de helft van de mozzarella. Dek af met de helft van de overgebleven saus en nog eens ⅓ Parmezaan. Herhaal, eindig met saus en de laatste Parmezaan.

Stap 4 – Afbakken
Bak de schotel ca. 40 minuten tot de kaas goudbruin is en de saus bubbelt. Laat een paar minuten afkoelen. Garneer met basilicum (optioneel) en serveer direct.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl