Chana Masala

Chana Masala

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Heerlijke Indiase Chana Masala met The Spice Club Garam Masala mix. Rijke, kruidige saus met kikkererwten, tomaat en gember — een makkelijk en gezond vegetarisch gerecht vol smaak.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 2 el ghee of neutrale olie (zoals zonnebloem- of kokosolie)
  • 1 el verse knoflook, geraspt
  • 1 el verse gember, geraspt (van ca. 5 cm stuk)
  • 1 middelgrote rode ui, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Garam Masala
  • 4 Roma-tomaten, fijngehakt
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 500 ml groente- of kippenbouillon (zoutarm)
  • 2 el verse koriander, fijngehakt (inclusief steeltjes)
  • Optioneel: extra gember in dunne reepjes, om te serveren
  • Rijst, naan of citroenpartjes, voor erbij

preparation

Stap 1: Basis aanzetten
Verhit de ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gember en ui toe en bak 5–7 minuten tot de ui zacht en glazig is.

Stap 2: Kruiden toevoegen
Voeg The Spice Club Garam Masala toe en roer 30 seconden goed door zodat de smaken vrijkomen, maar niet aanbranden.

Stap 3: Tomaten en sausbasis
Voeg de tomaten toe en bak 5–7 minuten op middelhoog vuur tot ze uit elkaar vallen en een dikke, jamachtige saus vormen.

Stap 4: Kikkererwten en bouillon
Roer de kikkererwten en de bouillon erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Plet eventueel met een lepel een paar kikkererwten tegen de rand van de pan voor extra binding.

Stap 5: Afmaken en serveren
Bestrooi met verse koriander en eventueel wat reepjes verse gember. Serveer warm met rijst, naan of citroenpartjes.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl