Kip Puttanesca

Chicken putanesca

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy this delicious chicken puttanesca, a perfectly seasoned dish with The Spice Club Italian spice mix, chicken thighs, olives and capers. A simple and tasty dish!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 700-900 gram kippendijen met bot en vel
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote rode of ui, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • klein blikje ansjovis
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik (800 gram) hele tomaten, voorzichtig geplet met je hand of een lepel
  • 120 ml grof gehakte, ontpitte zwarte of groene olijven
  • 2 eetlepels kappertjes, goed afgespoeld indien in zout
  • 1 eetlepel The Spice Club oregano (optioneel)

preparation

Step 1: Preparing the chicken

  • Breng de kippendijen op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe, met de huid naar beneden, en bak ze ongeveer 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze om en bak nog eens 5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Step 2: Preparing the sauce

  • Voeg de gesneden ui toe aan dezelfde pan en bak in het achtergebleven vet van de kip. Bak gedurende 5 minuten tot de ui zacht is.
  • Voeg de gesneden knoflook en ansjovis toe. Bak gedurende 2 minuten tot de ansjovis is opgelost en de knoflook geurig is.
  • Voeg The Spice Club Italian kruidenmix en tomatenpuree toe. Roer goed door en bak nog eens 1 minuut.

Step 3: Compiling the sauce

  • Voeg de geplette tomaten, gehakte olijven, kappertjes en eventueel de oregano toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Plaats de kippendijen terug in de pan, met de huid naar boven, en zorg ervoor dat ze half ondergedompeld zijn in de saus.

Step 4: Simmering and serving

  • Zet het vuur laag en laat de kip ongeveer 30 minuten sudderen, tot de kip volledig gaar is en de saus is ingedikt.
  • Serveer de Kip Puttanesca warm, eventueel gegarneerd met extra oregano.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl