Citrus Kip Rijst Bowl

Citrus chicken rice bowl

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy a delicious citrus chicken rice come, full of juicy chicken fillet marinated in orange and honey, served with coconut rice, cucumber, mango and a spicy ginger jalapeño sauce. Perfect for a tasteful meal!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the chicken:

  • 2 eetlepels honing
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 125 ml verse sinaasappelsap (van 2 grote sinaasappels)
  • 160 ml + 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1,4 kg kipdijfilet, zonder bot en vel
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kopjes fijngesneden komkommer
  • 1 grote mango, geschild, ontpit en in blokjes van 1,5 cm gesneden (ongeveer 1,5 kopjes)
  • 4 kopjes rijst, voor serveren
  • Bosje Koriander, voor serveren

Ginger jalapeño sauce:

  • 80 ml plantaardige olie
  • 2 middelgrote jalapeños, ontpit en grof gehakt
  • 1 grote knoflookteen, geplet
  • 2 theelepels The Spice Club Mexican kruidenmix
  • 2,5 cm stukje gember, grof gehakt
  • 3 bosuitjes, bijgesneden
  • ¾ theelepel suiker (optioneel)

preparation

Step 1: Marinate the chicken

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Klop in een grote kom de honing, zout, peper, sinaasappelschil, 125 ml sinaasappelsap, the spice club mexican en 160 ml olie samen tot een marinade.
  • Voeg de kipdijfilets en de fijngehakte knoflook toe aan de marinade en draai totdat de kip volledig bedekt is.
  • Laat de kip 15 minuten marineren op kamertemperatuur of dek af en zet tot 2 uur in de koelkast.

Step 2: Cook the chicken

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipdijfilets toe in een enkele laag en bak ze ongeveer 6 minuten per kant, tot de kip gaar is
  • Haal de kip uit de pan en laat 5 minuten rusten. Snijd de kip vervolgens in plakjes van 1,5 cm dik.

Step 3: Prepare the ginger jalapeño sauce

  • Voeg in de blender de olie, jalapeños, knoflook, gember, bosuitjes, suiker en zout samen.
  • Mix tot een gladde saus en zet apart.

Step 4: Make the cucumber-Mango salad

  • Meng in een kleine kom de komkommer, mango, de resterende 60 ml marinade en 1 eetlepel sinaasappelsap.

Step 5: Serve the bowl

  • Verdeel de kokosrijst over 4 kommen.
  • Voeg de plakjes kip en de komkommer-mango salade toe.
  • Garneer met verse koriander en besprenkel met de Gember Jalapeño Saus.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl