Flatbread met tomaat & burrata

Flatbread met tomaat & burrata

Recipe

Licht gegrild flatbread met gesmolten Parmezaanse kaas, gegrilde cherrytomaten en romige burrata, op smaak gebracht met The Spice Club Italian kruidenmix. Perfect voor een zomerse maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 225 g cherrytomaten
  • 4 metalen of bamboe spiesjes, 30 minuten geweekt in water
  • 120 ml extra vierge olijfolie, plus extra voor serveren
  • 4 flatbreads
  • 115 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 225 g burrata, uitgelekt en in stukjes gescheurd
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • The spice club topping (optioneel ter garnering)

preparation

Stap 1: Bereid de Cherrytomaten

  • Rijg de cherrytomaten aan de geweekte spiesjes.
  • Besprenkel de tomaten met 2 eetlepels olijfolie.
  • Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de tomatenspiesjes 5-7 minuten, draai regelmatig totdat de tomaten licht geschroeid en zacht zijn. Haal ze van de grill en zet apart.

Stap 2: Gril het Flatbread

  • Besprenkel elk flatbread met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Leg de flatbreads op de grill en gril 2-3 minuten per kant, of tot ze licht knapperig en verwarmd zijn.

Stap 3: Assembleer de Flatbreads

  • Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas gelijkmatig over de warme flatbreads.
  • Verdeel de gegrilde cherrytomaten over de flatbreads.
  • Voeg de stukken burrata toe en sprenkel extra olijfolie over het geheel.
  • Garneer met een snufje extra The Spice Club Italian kruidenmix en serveer direct.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl