Pesca X The Spice Club · Zachte Visfilet met een Peperige Twist

Pesca X The Spice Club · Zachte Visfilet met een Peperige Twist

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Deze Fluweelzachte Vis met een Peperige Twist is een heerlijk gerecht dat de delicate smaak van botermalse vis combineert met zwarte peper en de kruiden van The Spice Club's Seafood Lover-mix. De toevoeging van een frisse citroen-botersaus maakt het geheel compleet. Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met PESCA, het innovatieve Vis Restaurant in Amsterdam & Rotterdam, bekend om zijn unieke benadering van verse visgerechten.

ingredients

4 persons

  • 4 visfilets van ongeveer 100 gram elk (bijv. bot, tong of schol), zonder vel
  • 4 theelepels The Spice Club Seafood Lover
  • 3 theelepels zwarte peperkorrels
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • Fijngehakte peterselie (optioneel, voor garnering)

preparation

Voorbereiding van de peperkorrels:

  • Maal de peperkorrels grof in een vijzel of met een pepermolen.

Voorbereiden van de vis:

  • Meng in een ondiepe schaal de bloem met de gemalen zwarte peper en The Spice Club Seafood Lover kruidenmix.
  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en bedek ze aan beide zijden gelijkmatig met het bloemmengsel. Schud het overtollige bloem eraf.

Bakken van de vis:

  • Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de visfilets toe en bak ze ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal de vis uit de pan en leg ze op een bord.

Bereiden van de botersaus:

  • Verlaag het vuur en voeg de boter toe aan dezelfde pan. Laat de boter smelten en lichtbruin worden, terwijl je de pan af en toe draait om gelijkmatig te verwarmen.
  • Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan de gebruinde boter. Roer goed door en laat de saus nog een minuutje sudderen.

Serveren:

  • Plaats de gebakken visfilets op serveerborden en lepel de citroen-botersaus eroverheen.
  • Garneer met fijngehakte peterselie, indien gewenst.
  • Serveer direct met bijgerechten naar keuze, zoals gestoomde groenten of aardappelpuree.

Tip: Voor een extra smaakdimensie kun je een scheutje witte wijn toevoegen aan de botersaus voordat je de citroenschil en het citroensap toevoegt. Laat de wijn een minuutje inkoken om de alcohol te laten verdampen.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl