Gegrilde groenten met za'atar

Grilled vegetables with Sa'atar

Recipe

Ontdek dit smaakvolle recept voor gegrilde groenten met za'atar, een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten. Combineer aubergine, bloemkool, cherrytomaten en rode ui, besprenkel ze met olijfolie en za'atar, en rooster ze tot perfectie. Serveer met citroenpartjes en gehakte peterselie voor een frisse touch. Een eenvoudig en gezond bijgerecht dat boordevol smaak zit en perfect past bij diverse hoofdgerechten.

ingredients

4 Persons

  • 2 aubergines, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui, in dunne partjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel za'atar
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroenpartjes, voor garnering
  • Gehakte peterselie, voor garnering

preparation

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Groenten mengen:

  • Plaats de aubergine, bloemkool, cherrytomaten en rode ui in een grote kom.
  • Besprenkel met olijfolie en bestrooi met za'atar, zout en peper.
  • Meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn.

Roosteren:

  • Verspreid de groenten in een enkele laag op de voorbereide bakplaat.
  • Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de groenten gaar en licht gebruind zijn. Halverwege de baktijd de groenten omdraaien voor een gelijkmatige garing.

Serveren:

  • Haal de groenten uit de oven en plaats ze op een serveerschaal.
  • Garneer met citroenpartjes en gehakte peterselie.
  • Serveer warm als bijgerecht of als onderdeel van een mezze.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl