Za'atar kip met knoflook yoghurt & koriander

Sa'atar chicken with garlic yogurt and coriander

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Discover this tasteful recipe for grilled Za'atar chicken with garlic yogurt and coriander. Tender chicken thighs are marinated in a mix of za'atar, garlic and lemon, then grilled to perfection and served with a creamy garlic yogurt and fresh coriander. An easy to prepare dish that brings the rich flavors of the Middle East to your table.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Rasp van 2 citroenen
  • 250 ml volle yoghurt
  • Bosje verse koriander, fijngehakt, plus extra voor garnering
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie, plus extra voor serveren
  • 4 theelepels The Spice Club Za'atar, plus extra voor serveren
  • Zout en peper naar smaak
  • 600g kippendijen, zonder bot en vel

Tip Delicious with couscous

preparation

Prepare marinade:

  • Meng in een grote kom 5 van de fijngehakte knoflookteentjes, de helft van de citroenrasp, 80 ml yoghurt, de gehakte koriander, olijfolie, 4 theelepels za'atar, zout en peper.
  • Voeg de kippendijen toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren.

Grill chicken:

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Haal de kip uit de marinade en laat overtollige marinade afdruipen.
  • Gril de kippendijen ongeveer 5-8 minuten per kant, tot ze gaar zijn en een interne temperatuur van 75°C hebben bereikt.

Prepare garlic yogurt:

  • Meng in een kom de resterende 160 ml yoghurt met de overgebleven fijngehakte knoflook en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.

Serve:

  • Leg de gegrilde kip op een serveerschaal.
  • Besprenkel met extra olijfolie en een scheutje citroensap.
  • Garneer met extra koriander en eventueel extra za'atar.
  • Serveer de knoflookyoghurt ernaast.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl