Za'atar flatbread

Sa'atar flatbread

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Discover the authentic flavors of the Middle East with this simple Za'atar flatbread recipe. These airy and tasteful breads combine perfectly with the spicy Za'atar topping, ideal as a side dish or snack. Easy to prepare and a wonderful addition to every meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the dough:

  • 400 gram bloem (volkoren meel kan ook)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt)

For the topping:

  • 4 eetlepels za'atar
  • 2 eetlepels olijfolie

preparation

Prepare dough:

  • Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.
  • Voeg de yoghurt toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak gedurende 5 minuten tot het zacht en elastisch is.
  • Dek het deeg af en laat het 15-20 minuten rusten.

Form flatbreads:

  • Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol elk stuk uit tot een cirkel van ongeveer ½ cm dik.

Sa'atar mixture prepare:

  • Meng in een kleine kom de za'atar met de olijfolie tot een pasta

Bake flatbreads:

  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bestrijk de bovenkant van elk uitgerold deeg met het za'atar-mengsel.
  • Leg het deeg met de za'atar-kant naar boven in de hete pan.
  • Bak gedurende 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin is en er luchtbellen ontstaan.
  • Draai het flatbread om en bak nog eens 1-2 minuten.
  • Herhaal dit voor de overige flatbreads.

Serve:

Serve the flatbreads warm, possibly with extra olive oil or a dip of your choice.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl