Gehaktbrood met Spinazievulling

Meatloaf with Spinach Filling

Recipe

Gehaktbrood met spinazievulling is een smaakvolle en voedzame twist op het klassieke gehaktbrood. Door de toevoeging van een romige spinazievulling en de unieke The Spice Club Meat Lover Mix krijgt dit gerecht een extra dimensie die zowel jong als oud zal bekoren. Let op: Dit gerecht vereist een langere bereidingstijd en is van gemiddelde moeilijkheidsgraad.

ingredients

4 Persons

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 grote rode ui, in stukjes van 1 cm gesneden
  • 150 g huttenkase
  • 2 theelepels The Spice Club Meat Lover Mix
  • 1 groot ei
  • 50 g panko (Japans paneermeel)
  • 2 verpakkingen (ca. 250 g per stuk) diepvries gehakte spinazie
  • 200 g extra scherpe cheddar, grof geraspt (optioneel)

Ingrediënten voor het gehaktbrood:

  • 2 grote eieren
  • 250 ml natriumarme kippenbouillon
  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 50 ml sojasaus, bij voorkeur natriumarm
  • 2 theelepels The Spice Club Meat Lover Mix
  • 600 g rundergehakt (15–20% vet)
  • 100 ml ketchup
  • Verse peterselieblaadjes voor garnering (optioneel)

Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes

preparation

Bereid de vulling:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui toe en bak tot deze zacht en licht gekarameliseerd is, ongeveer 5–7 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  • In een grote kom, combineer de ui met The Spice Club Meat Lover Mix, huttenkase, ei, panko, uitgelekte spinazie en geraspte cheddar (indien gebruikt). Meng goed tot een gelijkmatige vulling.

Bereid het gehaktbrood:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een ovenschaal licht in.
  • In een grote kom, klop de eieren los en meng met de kippenbouillon, panko, sojasaus, The Spice Club Meat Lover Mix. Laat 15-30 minuten rusten.
  • Voeg het rundergehakt toe en meng voorzichtig met je handen tot alles net gecombineerd is.

Vorm en vul het gehaktbrood:

  • Leg een groot stuk plasticfolie op het aanrecht en spreid het gehaktmengsel uit tot een rechthoek van ongeveer 2 cm dik.
  • Verspreid de spinazievulling gelijkmatig over het gehakt, laat aan alle zijden een rand van 2,5 cm vrij.
  • Gebruik het plasticfolie om het gehakt voorzichtig op te rollen tot een rol, waarbij de vulling in het midden blijft. Druk de naden en uiteinden goed dicht om de vulling te omsluiten.
  • Plaats het gehaktbrood met de naad naar beneden op de voorbereide bakplaat of in de ovenschaal.

Bak en serveer:

  • Bestrijk de bovenkant van het gehaktbrood met ketchup voor een glazuurlaag.
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60–75 minuten, of tot de interne temperatuur 70°C bereikt.
  • Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.
  • Garneer met verse peterselieblaadjes en serveer warm.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl