Limoen Kip Couscous

Limoen Kip Couscous

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Geniet van deze frisse limoen kip couscous met gegrilde mais en cherrytomaten, perfect voor de zomerse barbecue of een lichte maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 2 el honing
  • 250 ml appelciderazijn of rode wijnazijn
  • 4 tl The Spice Club couscous kruidenmix
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 600 g kippendijen zonder vel en bot
  • 250 g couscous
  • 1 blikje of 2 middelgrote maiskolven, schoongemaakt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • Peper naar smaak
  • 1 citroen, in partjes
  • Verse basilicumblaadjes, ter garnering

preparation

Stap 1: Marineer de kip

  • Meng de honing, appelciderazijn, 2 el olijfolie en 4 tl The Spice Club couscous kruidenmix in een kom. Leg de kippendijen in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat minimaal 30 minuten marineren, bij voorkeur langer.

Stap 2: Bereid de couscous

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.

Stap 3: Grillen van kip en groenten

  • Verwarm een grill of grillpan voor en bestrijk deze met plantaardige olie. Grill de kippendijen ongeveer 6-8 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Grill de maiskolven 8-10 minuten tot ze licht geroosterd zijn. Laat iets afkoelen en snijd de mais van de kolven. Gebruik je mais uit blik dan kan je deze even een paar minuten meebakken met de kip.

Stap 4: Maak de salade

  • Meng in een kom de gehalveerde cherrytomaten, de gegrilde mais en couscous. Breng op smaak met versgemalen peper, een scheutje olijfolie en het sap van een citroen.

Stap 5: Serveren

  • Serveer de gegrilde kippendijen op een bedje van couscoussalade, garneer met verse basilicumblaadjes en serveer met citroenpartjes.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl