Geroosterde Bloemkool met Za'atar Dressing

Geroosterde Bloemkool met Za'atar Dressing

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze Geroosterde Bloemkool met Za'atar Dressing is een eenvoudig en smaakvol gerecht, perfect voor elke maaltijd. De bloemkool wordt eerst gekookt en vervolgens geroosterd tot hij goudbruin is. Geserveerd met een romige za'atar-yoghurtsaus en een frisse garnering, biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van texturen en Midden-Oosterse smaken.

ingredients

4 persons

Voor de bloemkool:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 3 theelepels The Spice Club Za'atar Mix

Voor de za'atar-yoghurtsaus:

  • 2 theelepels za'atar
  • 3 eetlepels versgeperst citroensap
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml Griekse yoghurt

Optionele garnering:

  • 30 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 30 g verse muntblaadjes, gehakt

preparation

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bereid de bloemkool voor: Spoel de bloemkool goed af. Snijd de onderkant van de steel vlak af zodat de bloemkool stevig kan staan op een bakplaat. Laat de kern intact en verwijder eventueel overtollige bladeren, maar laat een deel van de bladeren zitten.
  3. Kook de bloemkool: Vul een grote pan met ongeveer 10 cm water en breng het water aan de kook. Plaats de bloemkool voorzichtig in de pan, met de kop naar boven. Dek de pan af en laat de bloemkool 8 minuten op middelhoog vuur sudderen. Haal de bloemkool voorzichtig uit het water met een schuimspaan of tang en plaats deze op een bakplaat met de steel naar beneden. Laat het afkoelen en drogen gedurende ongeveer 15 minuten.
  4. Breng olijfolie en za'atar aan: Besprenkel de afgekoelde bloemkool met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met The Spice Club Za'atar Mix. Zorg ervoor dat de kruidenmix gelijkmatig verdeeld is over de bovenkant en zijkanten.
  5. Rooster de bloemkool: Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool gedurende 25-30 minuten, of totdat hij goudbruin en knapperig is aan de buitenkant.
  6. Maak de za'atar-yoghurtsaus: Meng in een kleine kom de za'atar, citroensap, geraspte knoflook, 2 eetlepels olijfolie en Griekse yoghurt. Roer tot een gladde saus en zet apart.
  7. Serveer de bloemkool: Haal de bloemkool uit de oven en leg deze op een serveerschaal. Sprenkel de za'atar-yoghurtsaus erover of serveer deze apart.
  8. Garneer optioneel met gehakte pistachenoten, verse munt of peterselie.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl