Pesto flatbread met ricotta & geroosterde tomaat

Pesto flatbread met ricotta & geroosterde tomaat

Recipe

Heerlijke geroosterde tomatentaart met een romige ricottavulling, verrijkt met pesto en The Spice Club Italian kruidenmix. Perfect als lunch of lichte maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 4 kleine tomaten, in plakken van ½ cm dik gesneden (ongeveer 340 gram totaal)
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 vel bladerdeeg (ongeveer 200 gram)
  • 3 eetlepels crème fraîche of zure room
  • ¼ kleine rode ui, zeer dun gesneden
  • Rode peper of chili vlokken, voor garnering (optioneel)
  • 180 ml verse ricotta
  • Kant-en-klare of zelfgemaakte pesto, om over te druppelen
  • Extra vierge olijfolie, om over te druppelen
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)
  • Zout en zwarte peper naar smaak (optioneel)

preparation

Stap 1: Verwarm de Oven Voor

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Bereid de Tomaten voor

  • Leg de tomatenplakken op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Laat de tomaten 10 minuten rusten zodat het vocht kan worden onttrokken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

Stap 3: Bereid het Bladerdeeg

  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, waarbij je een rand van 1 cm rond de randen vrijlaat.

Stap 4: Crème Fraîche en Uien Toevoegen

  • Smeer de crème fraîche of zure room gelijkmatig over het bladerdeeg, binnen de rand.
  • Leg de dun gesneden rode uien gelijkmatig over de crème fraîche.

Stap 5: Voeg de Ricotta en Tomaten Toe

  • Schep de ricotta in kleine hoopjes over het bladerdeeg en verdeel gelijkmatig.
  • Leg de tomatenplakken bovenop de ricotta.

Stap 6: Bak de Taart

  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de tomaten licht geroosterd zijn.

Stap 7: Garneren en Serveren

  • Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  • Druppel de pesto en extra vierge olijfolie over de taart.
  • Garneer met Aleppo peper, rode-pepervlokken en verse basilicumblaadjes (indien gewenst).
  • Snijd de taart in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl