Pesto flatbread met ricotta & geroosterde tomaat

Pesto Flatbread with ricotta and roasted tomato

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Delicious roasted tomato pie with a creamy ricotta filling, enriched with pesto and The Spice Club Italian Kruidenmix. Perfect for lunch or light meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 kleine tomaten, in plakken van ½ cm dik gesneden (ongeveer 340 gram totaal)
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 vel bladerdeeg (ongeveer 200 gram)
  • 3 eetlepels crème fraîche of zure room
  • ¼ kleine rode ui, zeer dun gesneden
  • Rode peper of chili vlokken, voor garnering (optioneel)
  • 180 ml verse ricotta
  • Kant-en-klare of zelfgemaakte pesto, om over te druppelen
  • Extra vierge olijfolie, om over te druppelen
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)
  • Zout en zwarte peper naar smaak (optioneel)

preparation

Step 1: Preheat the oven

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Step 2: Prepare the tomatoes

  • Leg de tomatenplakken op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Laat de tomaten 10 minuten rusten zodat het vocht kan worden onttrokken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

Step 3: Prepare the puff pastry

  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, waarbij je een rand van 1 cm rond de randen vrijlaat.

Step 4: Add crème fraîche and onions

  • Smeer de crème fraîche of zure room gelijkmatig over het bladerdeeg, binnen de rand.
  • Leg de dun gesneden rode uien gelijkmatig over de crème fraîche.

Step 5: Add the ricotta and tomatoes

  • Schep de ricotta in kleine hoopjes over het bladerdeeg en verdeel gelijkmatig.
  • Leg de tomatenplakken bovenop de ricotta.

Step 6: Bake the cake

  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de tomaten licht geroosterd zijn.

Step 7: Garnish and serve

  • Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  • Druppel de pesto en extra vierge olijfolie over de taart.
  • Garneer met Aleppo peper, rode-pepervlokken en verse basilicumblaadjes (indien gewenst).
  • Snijd de taart in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl