Pesto flatbread met ricotta & geroosterde tomaat

Pesto flatbread met ricotta & geroosterde tomaat

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Heerlijke geroosterde tomatentaart met een romige ricottavulling, verrijkt met pesto en The Spice Club Italian kruidenmix. Perfect als lunch of lichte maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 4 kleine tomaten, in plakken van ½ cm dik gesneden (ongeveer 340 gram totaal)
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 vel bladerdeeg (ongeveer 200 gram)
  • 3 eetlepels crème fraîche of zure room
  • ¼ kleine rode ui, zeer dun gesneden
  • Rode peper of chili vlokken, voor garnering (optioneel)
  • 180 ml verse ricotta
  • Kant-en-klare of zelfgemaakte pesto, om over te druppelen
  • Extra vierge olijfolie, om over te druppelen
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)
  • Zout en zwarte peper naar smaak (optioneel)

preparation

Stap 1: Verwarm de Oven Voor

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Bereid de Tomaten voor

  • Leg de tomatenplakken op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi ze met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Laat de tomaten 10 minuten rusten zodat het vocht kan worden onttrokken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

Stap 3: Bereid het Bladerdeeg

  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, waarbij je een rand van 1 cm rond de randen vrijlaat.

Stap 4: Crème Fraîche en Uien Toevoegen

  • Smeer de crème fraîche of zure room gelijkmatig over het bladerdeeg, binnen de rand.
  • Leg de dun gesneden rode uien gelijkmatig over de crème fraîche.

Stap 5: Voeg de Ricotta en Tomaten Toe

  • Schep de ricotta in kleine hoopjes over het bladerdeeg en verdeel gelijkmatig.
  • Leg de tomatenplakken bovenop de ricotta.

Stap 6: Bak de Taart

  • Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de tomaten licht geroosterd zijn.

Stap 7: Garneren en Serveren

  • Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  • Druppel de pesto en extra vierge olijfolie over de taart.
  • Garneer met Aleppo peper, rode-pepervlokken en verse basilicumblaadjes (indien gewenst).
  • Snijd de taart in stukken en serveer warm of op kamertemperatuur.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl