Piri Piri Kip Bakplaat

Piri piri chicken baking tray

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Delicious One-Pan Piri Piri Chicken with roasted vegetables and a spicy marinade from The Spice Club Piri Piri Mix. Perfect as a simple and tasteful meal!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

Chicken and vegetables:

  • 1 kg kippendijen en drumsticks met bot (gelijke hoeveelheden)
  • 500 g krieltjes, in dikke plakken gesneden
  • 2 paprika’s (1 rode, 1 gele), in dikke plakken gesneden
  • 200 g cherrytomaten
  • Handvol korianderblaadjes, gehakt

For the marinade:

  • 25 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 4 tl The Spice Club Piri Piri Mix
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • ½ bosje verse oregano, blaadjes geplukt (of 1 el gedroogde oregano)
  • 1 rode chilipeper (optioneel), zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 el rode wijn of port (optioneel)

preparation

Step 1: Make the marinade

  • Meng in een kom de lichtbruine suiker, limoensap en -rasp, The Spice Club Piri Piri Mix, gehakte knoflook, olijfolie, oregano, chilipeper (indien gebruikt), en rode wijn of port. Roer goed door.

Step 2: Marinate the chicken

  • Leg de kippendijen en drumsticks in een grote kom of diepvrieszak. Giet de marinade erover en zorg dat alle kipstukken goed bedekt zijn.
  • Dek af en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast, voor de beste smaak, marineer een nacht.

Step 3: Prepare the One-Pan Dish

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de plakjes aardappel, paprika en cherrytomaten in een grote ovenschaal of bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de kip uit de marinade en leg de kipstukken op de groenten. Giet de overgebleven marinade erover.

Step 4: Roasting

  • Rooster de kip en groenten in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten, of totdat de kip goudbruin en gaar is en de aardappels zacht zijn.

Step 5: Serve

  • Haal de schaal uit de oven, garneer met gehakte koriander en serveer direct.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl