Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Dit klassieke Franse ratatouille-recept met verse tomaten, aubergine, courgette en pompoen, op smaak gebracht met Herbes de Provence, is een gezonde, smaakvolle groentestoofpot. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.

ingredients

4 persons

  • 800 g rijpe rode tomaten (ongeveer 6 middelgrote of 4 grote)
  • 450 g aubergine, in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 1 grote rode, oranje of gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 grote gele pompoen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence mix
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood om erbij te serveren

preparation

Stap 1: Tomaten bereiden

  • Snijd de tomaten in blokjes en zet apart.
  • Tip als je de schil wilt verwijderen: Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Haal ze eruit, laat afkoelen en verwijder de schil.

Stap 2: Aubergine bakken

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

Stap 3: Groenten bereiden

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika, courgette en pompoen toe.
  • Bak de groenten tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart bij de aubergine.

Stap 4: Ui en knoflook fruiten

  • Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurt.

Stap 5: Tomaten en kruiden toevoegen

  • Voeg de gesneden tomaten en 4 tl The Spice Club Herbes de Provence toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.

Stap 6: Groenten combineren

  • Voeg de gebakken aubergine, paprika, courgette en gele squash toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 7: Serveren

  • Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje knapperig brood.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl