Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Dit klassieke Franse ratatouille-recept met verse tomaten, aubergine, courgette en pompoen, op smaak gebracht met Herbes de Provence, is een gezonde, smaakvolle groentestoofpot. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.

ingredients

4 persons

  • 800 g rijpe rode tomaten (ongeveer 6 middelgrote of 4 grote)
  • 450 g aubergine, in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 1 grote rode, oranje of gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 grote gele pompoen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence mix
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood om erbij te serveren

preparation

Stap 1: Tomaten bereiden

  • Snijd de tomaten in blokjes en zet apart.
  • Tip als je de schil wilt verwijderen: Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Haal ze eruit, laat afkoelen en verwijder de schil.

Stap 2: Aubergine bakken

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

Stap 3: Groenten bereiden

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika, courgette en pompoen toe.
  • Bak de groenten tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart bij de aubergine.

Stap 4: Ui en knoflook fruiten

  • Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurt.

Stap 5: Tomaten en kruiden toevoegen

  • Voeg de gesneden tomaten en 4 tl The Spice Club Herbes de Provence toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.

Stap 6: Groenten combineren

  • Voeg de gebakken aubergine, paprika, courgette en gele squash toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 7: Serveren

  • Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje knapperig brood.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl