Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

Pumpkin ratatouille with zucchini & pepper

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This classic French ratatouille recipe with fresh tomatoes, eggplant, zucchini and pumpkin, flavored with Herbes de Provence, is a healthy, tasteful vegetable dice. Perfect as a side dish or main course.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 800 g rijpe rode tomaten (ongeveer 6 middelgrote of 4 grote)
  • 450 g aubergine, in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 1 grote rode, oranje of gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote courgette
  • 1 grote gele pompoen
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence mix
  • Zout en peper naar smaak
  • Stokbrood om erbij te serveren

preparation

Step 1: Prepare tomatoes

  • Snijd de tomaten in blokjes en zet apart.
  • Tip als je de schil wilt verwijderen: Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Haal ze eruit, laat afkoelen en verwijder de schil.

Step 2: Eggplant baking

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

Step 3: Prepare vegetables

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika, courgette en pompoen toe.
  • Bak de groenten tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart bij de aubergine.

Step 4: Fruit onion and garlic

  • Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurt.

Step 5: Add tomatoes and herbs

  • Voeg de gesneden tomaten en 4 tl The Spice Club Herbes de Provence toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.

Step 6: Combine vegetables

  • Voeg de gebakken aubergine, paprika, courgette en gele squash toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Step 7: Serve

  • Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje knapperig brood.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl