Romige Aardappel Soep

Creamy potato soup

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy this creamy potato soup with leek and bacon, enriched with The Spice Club Potato spice mix. Perfect for a warming meal, finished with cheddar cheese and green onions.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 1 bakje mage spekreepjes
  • 60 g ongezouten boter
  • 4 eetlepels The Spice Club Potato kruidenmix
  • 2 grote preien, alleen het witte en lichtgroene deel, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 g bloem
  • 900 g russet aardappelen, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 240 ml melk
  • 240 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 g geraspte (cheddar) kaas, plus extra voor serveren
  • 2 lente uien, dun gesneden voor serveren

preparation

Enjoy this creamy potato soup with leek and bacon, enriched with The Spice Club Potato spice mix. Perfect for a warming meal, finished with cheddar cheese and green onions.Step 1: Prepare the bacon

  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes spek toe en bak ze tot ze knapperig zijn.
  • Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het spekvet in de pan.

Step 2: Bake the leek and garlic

  • Voeg de boter toe aan de pan met het spekvet en laat smelten.
  • Voeg de gehakte prei toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten mee.

Step 3: Make the Roux

  • Strooi de bloem over de prei en knoflook, The Spice Club Potato kruidenmix en roer goed door.
  • Laat het mengsel 2-3 minuten koken tot de bloem goudbruin is.

Step 4: Add the potatoes and broth

  • Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten sudderen, of tot de aardappelen zacht zijn.

Step 5: Add milk and cream

  • Voeg de melk en slagroom toe aan de soep en roer goed door.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes koken.

Step 6: Puree the soup

  • Gebruik een staafmixer om de soep gedeeltelijk te pureren, zodat deze dik en romig wordt, maar nog wel stukjes aardappel bevat.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Step 7: Add cheese and serve

  • Roer de geraspte cheddar kaas door de soep tot deze gesmolten is.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige spekjes, extra geraspte cheddar kaas en dun gesneden groene uien.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl