Snelle 1-pans tandoori kip
Recipe
Deze snelle 1-pans tandoori kip is vol van smaak, gemaakt met kippendijfilets, verse groenten, kokosmelk en The Spice Club Tandoori kruidenmix. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd!
ingredients
4 persons
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 el zonnebloemolie
- 4 tl The Spice Club Tandoori kruidenmix
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g kippendijfilets, in stukjes gesneden
- 2,5 cm verse gember, geraspt
- 2 rode uien, in halve ringen gesneden
- 3 paprika's (geel en rood), in reepjes gesneden
- 30 g amandelschaafsel, licht geroosterd
- 200 ml kokosmelk
- 140 g tomatenpuree
- 225 g basmatirijst
- 350-400 ml kippenbouillon
- 200 g verse spinazie
- Lekker met naan of pita broodjes
preparation
Marineren van de kip
Meng de Griekse yoghurt met 2 el zonnebloemolie, The Spice Club Tandoori kruidenmix, knoflook en gember in een grote kom. Voeg de kippendijfilets toe en meng goed zodat alle stukken kip bedekt zijn. Laat de kip minimaal 10 minuten marineren (of langer voor meer smaak).
Koken van de kip en groenten
Verhit 2 el zonnebloemolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de rode uien en paprika's toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak het geheel gedurende 5-7 minuten, totdat de kip rondom goudbruin is.
Rijst en kokosmelk toevoegen
Roer de tomatenpuree door de pan en bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de basmatirijst toe en meng goed. Schenk de kippenbouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook, dek de pan af en laat het geheel op laag vuur 15 minuten sudderen, totdat de rijst gaar is.
Afmaken van de schotel
Voeg de spinazie toe aan de pan en roer deze voorzichtig door totdat de bladeren geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met geroosterd amandelschaafsel voor een knapperige bite.
Serveren
Serveer de tandoori kip direct uit de pan met eventueel wat verse koriander of yoghurt voor extra frisheid.