The Spice Club Erwtensoep

The Spice Club pea soup

Subheading

Multi-column

In this recipe

Products In This Recipe & Deals Up To 25% Discount

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy a heart -warming bowl of pea soup, full of taste and nutrients. Our delicious split pea soup recipe combines smoked ham, bacon and aromatic herbs for a tasteful meal. Try this simple recipe today and fill your house with the wonderful scent of homemade soup.

ingredients

4 people

  • 4 plakjes spek, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote gele ui, in blokjes gesneden (ongeveer 200 gram)
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt (ongeveer 200 gram)
  • 2 grote wortels, fijngehakt (ongeveer 200 gram)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 450 gram gedroogde spliterwten, gespoeld
  • 1 eetlepel the spice club tijm
  • 1 theelepel the spice club gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel the spice club piment
  • 225 gram plakjes gerookte ham, in hapklare stukjes gesneden
  • 1 theelepel zeezout, plus extra naar smaak
  • ¼ theelepel the spice club zwarte peper

preparation

  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Bak de stukjes spek tot ze knapperig zijn. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de gesneden ui, bleekselderij en wortel toe aan de pan. Bak ze in het achtergebleven vet tot ze zacht worden, ongeveer 5-7 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten.
  3. Giet de kippenbouillon in de pan en voeg de spliterwten, tijm, gerookt paprikapoeder en piment toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de erwten zacht zijn, ongeveer 45-60 minuten.
  4. Voeg de stukjes gerookte ham toe aan de soep en laat nog 10-15 minuten sudderen.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer warm, gegarneerd met de knapperige stukjes spek. Enjoy!

The Kitchen Essentials Set

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your Subheading

Your Title