Thaise kip met kokos rijst

Thai chicken with coconut rice

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Discover the exotic flavors of Thai chicken with coconut rice, a dish that combines juicy chicken with creamy coconut rice and crispy vegetables. Perfectly flavored with The Spice Club Thai Mix, this recipe offers an authentic Asian culinary experience. Easy to prepare and ideal for Thai cuisine lovers.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the chicken:

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie​
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt​
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt​
  • 4 theelepels The Spice Club Thaise mix​
  • 1 kg kipdijfilets, zonder bot en vel, in stukken van 5 cm​

For the coconut rice:

  • 400 ml ongezoete kokosmelk400 ml water​
  • 350 gram jasmijnrijst, goed afgespoeld​

For the vegetables:

  • ½ groene kool, in parten van 2,5 cm​
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie​

For garnish

  • Verse korianderblaadjes​
  • Limoenpartjes

preparation

Marining chicken:

  • Meng in een grote kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, gember en The Spice Club Thaise mix.
  • Voeg de kipstukken toe en meng goed zodat alle stukken bedekt zijn.
  • Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.​

Prepare coconut rice:

  • Breng in een middelgrote pan de kokosmelk en water aan de kook.
  • Voeg de afgespoelde jasmijnrijst. Roer even door, dek af met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Haal daarna van het vuur en laat, met de deksel op de pan, nog 10 minuten staan.​

Roast vegetables:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.​
  • Leg de parten groene kool op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Rooster de kool 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.​

Bake chicken:

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipstukken toe en bak ze in 10-12 minuten gaar en goudbruin, waarbij je ze halverwege omdraait.​

Serve:

  • Verdeel de kokosrijst over de borden. Leg de geroosterde kool en gebakken kip ernaast. Garneer met verse korianderblaadjes en serveer met limoenpartjes.
  • Optioneel: Gebruik The Spice Club Poke of Coco & Hazel hazel als topping voor extra smaak en crunch

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl