Thaise Kip met Kokosrijst en Geroosterde Kool

Thaise Kip met Kokosrijst en Geroosterde Kool

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Thaise kip met The Spice Club Thai mix, geroosterde kool en romige kokosrijst. Een kruidig en fris gerecht met limoen, gember en koriander – perfect voor een exotische maaltijd thuis.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • Rasp en sap van 1 limoen
  • 3 cm stuk verse gember, fijn geraspt + 3 plakjes voor de rijst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el palmsuiker of bruine suiker (optioneel)
  • 100 ml vissaus
  • 1 blik kokosmelk (400 ml), verdeeld
  • 2 el olijfolie + extra om in te vetten
  • 2 tl zwarte peper, versgemalen
  • 4–6 kipdijen met bot en vel (ca. 600 g)
  • ½ groene kool, in parten van ca. 2,5 cm dik
  • 4 tl The Spice Club Thai mix
  • 200 g jasmijnrijst, goed afgespoeld
  • Korianderblaadjes en limoenpartjes, voor serveren

preparation

Stap 1 – Marinade maken
Klop limoensap en -rasp, geraspte gember, knoflook, suiker (optioneel), vissaus, 120 ml kokosmelk, 2 el olie, 2 tl zwarte peper en de Thai mix in een kom tot een marinade. Zet 4 el apart voor het serveren. Marineer de kipdijen minstens 1 uur (of tot 12 uur) in de koelkast.

Stap 2 – Kip en kool roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de koolparten in een ovenschaal, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de kipdijen, velzijde boven, erop. Rooster 35 minuten. Zet de oven daarna op 230 °C en rooster nog 5–7 minuten tot de kip goudbruin en knapperig is.

Stap 3 – Kokosrijst koken
Breng intussen de rijst, gemberplakjes, de resterende kokosmelk (ca. 250 ml), 250 ml water aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat 15–20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht opgenomen. Verwijder de gemberplakjes en laat met de deksel op de pan rusten tot serveren.

Stap 4 – Serveren
Schep de kip en geroosterde kool op een schaal, druppel er de achtergehouden marinade over en bestrooi met koriander. Serveer met de kokosrijst en partjes limoen.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl