The Spice Club Tex Mex Ovenschotel

The Spice Club Tex Mex Ovenschotel

Recipe

Deze Mexicaanse ovenschotel is een gezondere twist op de klassieke kapsalon, boordevol Mexicaanse smaken. Het gerecht combineert malse gehaktvulling, aardappelschijfjes, een huisgemaakte enchiladasaus en een mix van smeltende kazen. Ideaal voor een comfortfood-maaltijd die nog steeds voedzaam is!

ingredients

4 persons

Mexicaanse Saus

  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels The Spice Club Tex Mex
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon (of groentebouillon)

Kapsalon

  • 450 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 Groene paprika, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels The Spice Club Tex Mex
  • 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld (optioneel)
  • 300 g maïs (blik, uitgelekt)
  • 600 g aardappelschijfjes
  • 100 g geraspte kaas (naar keuze)
  • 100 g cheddar kaas
  • Creme Fraiche Light, voor serveren

preparation

Stap 1: Maak de enchiladasaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit de olie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en klop het mengsel tot een gladde pasta (roux).
  3. Voeg 3tl The Spice Club Tex Mex en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de bouillon erbij, terwijl je continu blijft kloppen om klontjes te voorkomen. Laat de saus 5-7 minuten zachtjes sudderen tot deze iets is ingedikt. Zet apart.

Stap 2: Bak het gehakt

  1. Verhit een grote pan en bak het rundergehakt rul en bruin.
  2. Voeg de ui, paprikas en knoflook toe. Bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  3. Roer 2 tl The Spice Club Tex Mex, de zwarte bonen (optioneel) en maïs erdoor. Zet apart.

Stap 3: Bereid de aardappelschijfjes

  1. Verdeel de aardappelschijfjes in een ovenschaal en bak ze 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 4: Assembleer de ovenschotel

  1. Spreid het gehaktmengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
  2. Giet de enchiladasaus over het gehaktmengsel.
  3. Bestrooi met de kazen en bak 15-20 minuten in de oven tot de kaas volledig gesmolten en goudbruin is.

Stap 5: Serveer

  1. Garneer met zure room en serveer direct. Je kunt ook extra toppings zoals avocado, koriander of jalapeño toevoegen.

Tips:

  • Voor een vegetarische versie: Laat het gehakt weg en gebruik extra bonen of plantaardige gehaktopties.
  • Voor een nog gezondere versie: Gebruik zoete aardappelfrietjes in plaats van gewone friet.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl