Tomatensalade met Za'atar en Feta

Tomatensalade met Za'atar en Feta

Recipe

Deze mediterrane tomatensalade met za'atar, feta en geroosterde pijnboompitten brengt frisse smaken samen. Met basilicum, munt en een honing-citroendressing is het een perfecte zomerse salade.

ingredients

4 persons

  • 450 g tomaten (ongeveer 3 middelgrote)
  • 350 g gemengde cherrytomaten
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el za'atar
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 tl honing (of meer naar smaak)
  • 100 g Griekse feta, verkruimeld
  • Bosje basilicumblaadjes
  • Bosje muntblaadjes

preparation

Stap 1: Bereid de tomaten

  • Snijd de middelgrote tomaten in partjes en halveer de cherrytomaten.
  • Plaats alle tomaten in een grote kom.

Stap 2: Rooster de pijnboompitten

  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze al roerend gedurende 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden. Haal van het vuur en zet apart.

Stap 3: Maak de dressing

  • Rasp de citroen voor de zeste en pers het sap uit. Voeg beide toe aan een kleine kom.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, 6 el olijfolie, 2 el za'atar, honing en een snufje zout en peper toe aan de kom.
  • Klop alles goed door elkaar tot een gladde dressing.

Stap 4: Meng de salade

  • Voeg de verkruimelde feta, basilicum, munt en geroosterde pijnboompitten toe aan de tomaten.
  • Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig door elkaar zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Stap 5: Serveren

  • Verdeel de tomatensalade over borden en serveer direct voor een frisse, knapperige bite.

Eet smakelijk!

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl