Tomatensalade met Za'atar en Feta

Tomato salad with Sa'atar and Feta

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This Mediterranean tomato salad with Sa'atar, feta and roasted pine nuts brings together fresh flavors. With basil, mint and a honey-citro dressing it is a perfect summer salad.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 450 g tomaten (ongeveer 3 middelgrote)
  • 350 g gemengde cherrytomaten
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el za'atar
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 tl honing (of meer naar smaak)
  • 100 g Griekse feta, verkruimeld
  • Bosje basilicumblaadjes
  • Bosje muntblaadjes

preparation

Step 1: Prepare the tomatoes

  • Snijd de middelgrote tomaten in partjes en halveer de cherrytomaten.
  • Plaats alle tomaten in een grote kom.

Step 2: Roast the pine nuts

  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de pijnboompitten toe en rooster ze al roerend gedurende 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden. Haal van het vuur en zet apart.

Step 3: Make the dressing

  • Rasp de citroen voor de zeste en pers het sap uit. Voeg beide toe aan een kleine kom.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, 6 el olijfolie, 2 el za'atar, honing en een snufje zout en peper toe aan de kom.
  • Klop alles goed door elkaar tot een gladde dressing.

Step 4: Mix the salad

  • Voeg de verkruimelde feta, basilicum, munt en geroosterde pijnboompitten toe aan de tomaten.
  • Giet de dressing over de salade en hussel voorzichtig door elkaar zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Step 5: Serve

  • Verdeel de tomatensalade over borden en serveer direct voor een frisse, knapperige bite.

Enjoy your meal!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl