Vega Tandoori met Rijst

Vega Tandoori met Rijst

Recipe

Een heerlijk vega tandoori recept met knapperige kikkererwten, basmatirijst en een frisse komkommer-yoghurtsaus. Perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 300 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 4 tl The Spice Club Tandoori mix
  • 3 el olijfolie
  • 300 g basmatirijst
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 150 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk

preparation

Rijst bereiden:

Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

Kikkererwten tandoori maken:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de kikkererwten met 2 el olijfolie en 4 tl The Spice Club Tandoori mix. Spreid de gekruide kikkererwten uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Roer halverwege door.

Prei en ui bakken:

Verhit in een pan 1 el olijfolie en bak de gesneden ui en prei op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.

Komkommer-yoghurtsaus:

Meng de Griekse yoghurt met de plakjes komkommer, wat fijngehakte koriander en een snufje zout en peper. Roer goed door en zet apart in de koelkast.

Serveren:

Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep de geroosterde kikkererwten en het prei-ui mengsel erop. Garneer met de komkommer-yoghurtsaus en bestrooi met verse koriander.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl