Een heerlijk vega tandoori recept met knapperige kikkererwten, basmatirijst en een frisse komkommer-yoghurtsaus. Perfect voor een voedzame en smaakvolle maaltijd!
ingredients
4 persons
300 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
4 tl The Spice Club Tandoori mix
3 el olijfolie
300 g basmatirijst
1 komkommer, in dunne plakjes
150 g Griekse yoghurt (0% vet)
1 witte ui, fijngehakt
1 prei, in ringen gesneden
½ bosje koriander, fijngehakt
400 ml kokosmelk
preparation
Rijst bereiden:
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Kikkererwten tandoori maken:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de kikkererwten met 2 el olijfolie en 4 tl The Spice Club Tandoori mix. Spreid de gekruide kikkererwten uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn. Roer halverwege door.
Prei en ui bakken:
Verhit in een pan 1 el olijfolie en bak de gesneden ui en prei op middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg daarna de kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen tot de saus licht is ingedikt.
Komkommer-yoghurtsaus:
Meng de Griekse yoghurt met de plakjes komkommer, wat fijngehakte koriander en een snufje zout en peper. Roer goed door en zet apart in de koelkast.
Serveren:
Verdeel de gekookte rijst over de borden en schep de geroosterde kikkererwten en het prei-ui mengsel erop. Garneer met de komkommer-yoghurtsaus en bestrooi met verse koriander.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.