Cayenne
Tajine with meatballs
Recipe
Prepare a delicious Kefta Tajin. This North African classic combines perfectly seasoned meatballs with a tasteful tomato sauce and poached eggs. An authentic dish that even beginners can make.
ingredients
4 people
- 250 g rundergehakt (10-20% vet)
- 1 grote ui
- 3 el The Spice Club Paprikapoeder · BESTEL 🛍️
- 1 el The Spice Club gedroogde Peterselie · BESTEL 🛍️
- 1 el The Spice Club Munt · BESTEL 🛍️
- 3 tl The Spice Club Komijnpoeder · BESTEL 🛍️
- 2 tl zout
- 1 tl gemalen The Spice Club Zwarte Peper · BESTEL 🛍️
- Snufje The Spice Club Cayennepeper · BESTEL 🛍️
- 2 el olijfolie
- 400 g blikje tomatenblokjes
- 3 teentjes knoflook
- ½ tl fijne kristalsuiker (optioneel)
- 4 scharreleieren
- Vers gehakte koriander, (optioneel) om te garneren
- Brood, om te serveren
preparation
Step 1: Prepare the Kefta Mix
- Neem een grote kom.
- Voeg 250 g rundergehakt toe.
- Rasp 1 grote ui (ongeveer 200 g) en voeg deze toe aan het gehakt.
- Voeg 15 g vers gehakte bladpeterselie, 15 g vers gehakte koriander en 4 takjes gehakte munt toe.
- Voeg 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl zout, ½ tl gemalen zwarte peper en een snufje cayennepeper toe.
- Meng alles goed met een lepel of met je handen.
Step 2: Form the meatballs
- Neem kleine hoeveelheden van het mengsel en rol ze tot grote gehaktballen met een diameter van ongeveer 2,5 cm.
- Bedek de gehaktballen met plasticfolie en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.
Tagine (stew) prepare:
Step 3: Start the tagine
- Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur.
- Voeg 2 el olijfolie, een blikje tomatenblokjes (400 g), 3 geperste teentjes knoflook, 1 el vers gehakte bladpeterselie, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, ½ tl zout, ½ tl fijne kristalsuiker en ¼ tl gemalen zwarte peper toe.
Step 4: Make the tomato sauce
- Breng het mengsel aan de kook.
- Dek de pan af met een deksel of keukenfolie.
- Verlaag het vuur tot laag en laat het zachtjes sudderen.
- Roer af en toe gedurende 25 minuten of tot de saus dik is. Voeg een paar eetlepels water toe als het te droog wordt.
Step 5: Add the Kefta
- Leg de kefta (gehaktballen) in de saus.
- Dek de pan weer af en kook ze 7 minuten, of tot ze beginnen te bruinen en net gaar zijn.
Step 6: Add the eggs
- Maak ruimte tussen de gehaktballen voor de eieren.
- Breek voorzichtig de eieren rechtstreeks in de saus.
- Dek de pan weer af en kook nog 5 minuten, of tot de eiwitten gestold zijn maar de dooiers nog vloeibaar.
Step 7: Serve the tagine
- Garneer met gehakte koriander (optioneel)
- Serveer onmiddellijk met brood.
More inspiration
The spice club Recipes
bestsellers
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
The Asia set
Selling price€16,95
Normal price€19,95
The Mediterranean set
Selling price€16,95
Normal price€19,45
Shakshuka Mix
Selling priceFrom €5,99
Fish herb all -round
Selling price€5,99
Normal price€7,99
Crunchy COCO & HAZEL Topping
Selling price€3,99
Normal price€7,99
The Try Out Set
Selling price€46,95
Normal price€71,95
The kitchen complete set · 14-pack
Selling price€64,99
Normal price€108,99
De Complete Toppings Set
Selling price€37,75
Normal price€41,95
The BBQ & Grill Set
Selling price€19,99
Normal price€39,95
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
Spice & Superfood Bundle
Selling price€54,99
Normal price€60,99


















































































