Nootmuskaat
Swedish minced meat balls
Recipe
Juicy Swedish meatballs, steeped with parsley, nutmeg and a touch of garlic, are a wonderful treat. Combine beef and pork mince with herbs and spices, roll in balls and bake until they are golden brown. Serve as a main course with mashed potatoes and Lingonberry sauce for an authentic Swedish experience.
ingredients
4 people
For the minced meat balls
- 1000 g mager rundergehakt
- 60 ml fijngehakte peterselie
- ½ tl the spice club piment
- ½ tl the spice club nootmuskaat
- 1 kleine ui, fijn gesneden
- 2 tl zout
- ½ tl the spice club zwarte peper
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 90 g panko broodkruimels
- 2 grote eieren
- 30 ml extra vierge olijfolie
For the gravy:
- ½ kopje ongezouten boter (1 stokje)
- ½ kopje bloem voor alle doeleinden
- 4 kopjes runderbouillon
- 1 theelepel koosjer zout
- ¼ theelepel the spice club zwarte peper
- 1 eetlepel vers citroensap (van 1 citroen)
- ¼ theelepel the spice club piment
- ¼ theelepel the spice club nootmuskaat
- 1 kopje slagroom
Optional:
preparation
The minced meat balls
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng in een grote kom het runder- en varkensgehakt met peterselie, piment, nootmuskaat, gesneden ui, zout, peper, knoflook, broodkruimels en eieren.
- Rol het gehaktmengsel in kleine balletjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes goudbruin aan alle kanten.
- Leg de gehaktballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
The Jus:
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg geleidelijk de bloem toe en roer constant tot een gladde massa ontstaat, gedurende ongeveer 2 minuten.
- Voeg langzaam de runderbouillon toe, onder voortdurend roeren, tot de saus dikker wordt en alle klontjes zijn opgelost.
- Voeg het zout, zwarte peper, citroensap, gemalen piment en gemalen nootmuskaat toe. Roer goed door.
- Giet de slagroom erbij en roer tot de saus glad en romig is.
- Laat de saus sudderen tot hij de gewenste dikte heeft bereikt, gedurende ongeveer 5-7 minuten.
Serve: Serve the meatballs warm, topped with the creamy sauce. If desired, garnish with extra chopped parsley. Serve with potato puree for a traditional Swedish taste experience.
More inspiration
The spice club Recipes
bestsellers
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
The Asia set
Selling price€16,95
Normal price€19,95
The Mediterranean set
Selling price€16,95
Normal price€19,45
Shakshuka Mix
Selling priceFrom €5,99
Fish herb all -round
Selling price€5,99
Normal price€7,99
Crunchy COCO & HAZEL Topping
Selling price€3,99
Normal price€7,99
The Try Out Set
Selling price€46,95
Normal price€71,95
The kitchen complete set · 14-pack
Selling price€64,99
Normal price€108,99
De Complete Toppings Set
Selling price€37,75
Normal price€41,95
The BBQ & Grill Set
Selling price€19,99
Normal price€39,95
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
Spice & Superfood Bundle
Selling price€54,99
Normal price€60,99


















































































