Vega Lasagnetta

Vega Lasagnetta

In this recipe

Products In This Recipe & Deals up to 25% Discount

Recipe

Enjoy a delicious vegetarian lasagnet with roasted vegetables, cheese, and tasteful tomato sauce. A simple recipe for a delicious meal!

ingredients

4 people

preparation

Step 1: Heat the oven

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Step 2: Prepare the vegetables

  • Snipper de ui, pers de knoflook, snijd het bospeentje in kleine blokjes, en de bleekselderij in plakjes.
  • Schil de aubergine om en om en snijd deze in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.

Step 3: Make the sauce

  • Verhit een grote hapjes- of braadpan met een scheutje olijfolie.
  • Bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en Italiaanse kruiden tot ze zacht zijn.
  • Voeg de aubergine, paprika en courgette toe. Bak tot de groenten zacht zijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het lege pak met water. Voeg dit water toe aan de saus en breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus een minuut zachtjes pruttelen.

Step 4: Prepare the lasagnet

  • Voeg de lasagnette toe aan de saus en roer goed door. Breng aan de kook en laat een minuut zachtjes pruttelen.

Step 5: Build the oven dish

  • Schenk het lasagnette-mengsel in de voorbereide ovenschaal.

Step 6: Cheese layer and baking

  • Bedek de bovenkant van de ovenschotel met een laag geraspte kaas en in stukken gescheurde mozzarella.
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.

Step 7: Serve

  • Garneer de ovenschotel met verse peterselie.
  • Serveer je zelfgemaakte lasagne en geniet ervan!

The Kitchen Essentials Set