Cayenne
Black bean stew
Recipe
Taste the delicious flavors of black bean mole with topping. A surprisingly vegetarian and savory dish to enjoy. Perfect for an easy and healthy weekday meal!
ingredients
4 people
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 limoenen
- 1 tl The Spice Club oregano · BESTEL 🛍️
- 1 tl The Spice Club Kaneelpoeder · BESTEL 🛍️
- 720 g uitgelekte gekookte zwarte bonen
- 30 g pure chocolade
- 1 tl The Spice Club Paprikapoeder · BESTEL 🛍️
- Snufje The Spice Club Cayennepeper · BESTEL 🛍️
- 75 ml water
- Olijfolie
For the topping
- 20 g rozijnen (optioneel)
- 20 g amandelen (optioneel)
- 10 g The Spice Club Sesamzaad · BESTEL 🛍️
To serve:
- 100 g Feta (optioneel)
- Tortillachips of Brood
preparation
Step 1: Prepare the invested onions
- Pel en snijd de rode uien fijn.
- Hak de knoflookteentjes.
- Doe de rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water.
- Meng in een andere kom de helft van de gesneden uien met het sap van ⅔ van de limoenen. Breng op smaak met zout.
Step 2: Make the black bean mole
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de overgebleven gesneden uien toe en roerbak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de gehakte knoflook, gedroogde oregano en het kaneel toe. Bak 1 minuut tot het geurig is.
- Giet de uitgelekte zwarte bonen en hun vocht in de pan, samen met het water. Roer, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10-15 minuten sudderen tot het mengsel romig is, af en toe roeren.
Step 3: Prepare the notige topping
- Hak de amandelen grof.
- Rooster in een kleine koekenpan op middelhoog vuur de sesamzaadjes en amandelen 2-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Doe de geroosterde sesamzaadjes en amandelen in een kom. Giet de rozijnen af en voeg ze toe. Rasp de schil van ¼ limoen boven de kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Step 4: Finish the black bean mole
- Haal het kaneelstokje uit de pan.
- Roer de pure chocolade, paprikapoeder en cayennepeper door de zwarte bonen. Laat nog 2-3 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
Step 5: Serve
- Verdeel de zwarte bonen mole over kommen.
- Bestrooi met verkruimelde Feta en de notige topping.
- Leg de ingelegde uien er bovenop.
- Serveer met tortillachips en een partje limoen om uit te knijpen. Geniet van je Zwarte Bonen Mole!
More inspiration
The spice club Recipes
bestsellers
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
The Asia set
Selling price€16,95
Normal price€19,95
The Mediterranean set
Selling price€16,95
Normal price€19,45
Shakshuka Mix
Selling priceFrom €5,99
Fish herb all -round
Selling price€5,99
Normal price€7,99
Crunchy COCO & HAZEL Topping
Selling price€3,99
Normal price€7,99
The Try Out Set
Selling price€46,95
Normal price€71,95
The kitchen complete set · 14-pack
Selling price€64,99
Normal price€108,99
De Complete Toppings Set
Selling price€37,75
Normal price€41,95
The BBQ & Grill Set
Selling price€19,99
Normal price€39,95
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
Spice & Superfood Bundle
Selling price€54,99
Normal price€60,99


















































































