1-pans vis met olijven & couscous

1-pans vis met olijven & couscous

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Een smaakvolle 1-pans vismaaltijd met zachte couscous en olijven. Perfect voor een eenvoudige doordeweekse avondmaaltijd, boordevol gezonde ingrediënten en mediterrane smaken.

ingredienten

4 Personen

  • 2el olijfolie
  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, dun gesneden
  • 4 visfilets zonder vel (ongeveer 150 g per filet), zoals kabeljauw
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Couscous Mix
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml groentebouillon (bij voorkeur met laag zout)
  • 1 blik (400 g) blokjes tomaten
  • 150 ml zwarte olijven, ontpit
  • 200 g parelcouscous
  • 2 theelepels rodewijnazijn

bereiding

Stap 1: Bak de groenten

  • Verhit 60 ml olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paprika en ui toe en bak 5-7 minuten, of totdat de groenten zacht worden en beginnen te kleuren.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe. Roer alles goed door en bak nog 2 minuten, totdat het heerlijk begint te ruiken.

Stap 2: Voeg de wijn, tomaten en bouillon toe

  • Giet de witte wijn erbij en laat dit 2-3 minuten sudderen, totdat de alcohol grotendeels is verdampt. Voeg de groentebouillon, geplette tomaten en The Spice Club Couscous Mix toe. Roer alles goed door en breng het mengsel aan de kook.

Stap 3: Kook de vis en couscous

  • Leg de visfilets voorzichtig in de pan en strooi de couscous rondom de vis in de saus. Voeg de olijven toe en dek de pan af. Laat de pan op laag vuur sudderen en kook 10-12 minuten, totdat de vis gaar is en gemakkelijk met een vork uit elkaar valt, en de couscous zacht is. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus teveel indikt.

Stap 4: Voeg de finishing touch toe

  • Verwijder de vis voorzichtig uit de pan en leg deze apart op een bord. Voeg de rodewijnazijn toe aan de saus en roer alles goed door. Laat de saus nog 2-3 minuten sudderen.

Stap 5: Serveer

  • Leg de vis terug in de pan of serveer hem bovenop de couscous. Serveer het gerecht warm.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl