The Spice Club Bloemkool Rijst

The Spice Club Bloemkool Rijst

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Ontdek deze heerlijke bloemkoolrijst met een twist van The Spice Club couscouskruidenmix. Een gezonde en smaakvolle rijstvervanger, perfect als bijgerecht voor elke maaltijd!

ingredienten

4 Personen

  • Kant en klare bloemkool rijst of 1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
  • 2 eetlepels ongezouten boter of olijfolie
  • 10 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 jalapeño, zaadjes verwijderd en fijngehakt (optioneel voor een spicy variant)
  • 4 tl The Spice Club couscousmix
  • Bosje grof gehakte koriander, plus extra hele blaadjes voor garnering
  • Zout en peper naar smaak (optioneel)
  • 1 limoen

bereiding

Stap 1: Bereid de bloemkool

  • Vermaal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot de textuur van rijst. Zet apart. Gebruik je kant en klare bloemkool rijst, dan kan je deze stap overslaan.

Stap 2: Fruit de smaakmakers

  • Verhit de boter of olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte bosuitjes en optioneel de jalapeño toe en bak deze 2-3 minuten tot ze zacht zijn en heerlijk geuren.

Stap 3: Voeg de bloemkool toe

  • Voeg de gemalen bloemkool toe aan de pan en bak 5-7 minuten, af en toe roeren, tot de bloemkool zacht is, maar niet papperig.

Stap 4: Breng op smaak

  • Voeg de The Spice Club couscousmix en wat extra olfijolie toe aan de pan en roer alles goed door. Laat nog 1-2 minuten bakken om de smaken goed te laten mengen.

Stap 5: Afwerking en serveren

  • Roer de gehakte koriander door de bloemkoolrijst en breng optioneel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bloemkoolrijst met extra korianderblaadjes voor garnering.
  • Serveer optioneel met een partje limoen voor extra frisheid.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl