Coconut Vis Tomaten Bake

Coconut Vis Tomaten Bake

December Deals Korting tot 35%

Recept

Deze Coconut Vis Tomaten Bake combineert sappige visfilets met geroosterde tomaten en een romige, pittige kokossaus, voor een heerlijk en eenvoudig ovengerecht.

ingredienten

4 Personen

  • 180 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 stuk verse gember (2,5 cm), fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 limoenen (sap van 2 limoenen)
  • 60 g gehakte koriander
  • 4 visfilets (ongeveer 170 g per stuk) zoals snapper, schelvis, zeebaars, bot, sablefish of zalm (met of zonder vel)
  • 2 pints (ongeveer 600 g) cherrytomaten of druiventomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 theelepels The Spice Club Thai kruidenmix
  • the spice club coco & hazel (optioneel ter garnering)

bereiding

Stap 1: Voorbereiding van de marinade

  • Meng in een kom de kokosmelk, geraspte gember, geraspte knoflookthe spice club thai, honing en het sap van 1 limoen.
  • Voeg de helft van de gehakte koriander toe en roer goed door.

Stap 2: Voorbereiden van de vis

  • Leg de visfilets in een ondiepe schaal en giet de kokosmelkmarinade erover. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de marinade.
  • Dek de schaal af en laat de vis minimaal 15-30 minuten marineren in de koelkast.

Stap 3: Voorbereiden van de tomaten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • Strooi 2 tl The Spice Club Thai kruidenmix over de tomaten en meng goed door.
  • Rooster de tomaten 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze beginnen te barsten.

Stap 4: Bakken van de vis

  • Haal de tomaten uit de oven en leg de gemarineerde visfilets bovenop de tomaten in de ovenschaal.
  • Giet de resterende marinade over de vis.
  • Bak de vis in de oven voor 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, totdat de vis gaar en sappig is.

Stap 5: Serveren

  • Haal de schaal uit de oven en knijp de tweede limoen over de vis.
  • Garneer met de overgebleven gehakte koriander en the spice club coco & hazel.
  • Serveer direct met rijst om de heerlijke saus op te dippen.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl