Gebakken rijst met kip

Gebakken rijst met kip

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Probeer dit heerlijke recept voor gebakken rijst met kippengehakt, gekruid met The Spice Club Indo kruidenmix. Perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd!

ingredienten

4 Personen

  • 450 g kippenfilet of kipgehakt
  • 2 eetlepels sojasaus, plus extra naar smaak
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 7,5 cm, geschild en fijngehakt
  • 1-1½ theelepels rode pepervlokken, chilesaus of verse chili (optioneel)
  • 3 eetlepels olie
  • 4 theelepels The Spice Club Indo kruidenmix
  • 1 bosje lente-uitjes, bijgesneden en dun gesneden,
  • 4 kopjes gekookte, witte of bruine rijst
  • 120 ml diepvrieserwten (ongeveer 70 g; niet nodig om te ontdooien)
  • Zout naar smaak
  • 2 grote eieren

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de Ingrediënten

  • Hak de knoflook en gember fijn.
  • Snijd de lente-uitjes dun, houd de donkergroene delen apart voor later.

Stap 2: Bereiden van het Gehakt

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg het kippengehakt toe en bak 5-7 minuten tot het bruin en gaar is.
  • Voeg de sojasaus, knoflook, gember en rode pepervlokken toe. Kook nog 2-3 minuten, roer goed door.

Stap 3: Koken van de Rijst

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking als deze nog ongekookt is. Laat afkoelen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de gekookte rijst, The Spice Club Indo kruidenmix en de lichtgroene delen van de lente-uitjes toe. Roerbak 5 minuten.

Stap 4: Toevoegen van de Groenten en Eieren

  • Voeg de bevroren erwten toe aan de rijst en roerbak 2-3 minuten.
  • Schuif de rijst naar de zijkant van de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe in het lege deel van de pan.
  • Giet de losgeklopte eieren in de pan en roerbak tot ze gestold zijn. Meng de eieren door de rijst.

Stap 5: Afwerken en Serveren

  • Voeg de donkergroene delen van de lente-uitjes toe en roer goed door.
  • Breng optioneel op smaak met zout en extra sojasaus naar wens.
  • Serveer de gebakken rijst met the spice club poke of the spice club coco & hazel

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl