Langzaam geroosterde zalm, gemarineerd met The Spice Club Fish kruidenmix. Geserveerd met een frisse komkommersalade en verkruimelde feta. Een smaakvolle en gezonde maaltijd.
ingredienten
4 Personen
180 ml extra vierge olijfolie
4 el The Spice Club Fish kruidenmix
900 g zalmfilet zonder huid
1 grote komkommer, in dunne plakjes gesneden
100 g verkruimelde feta (ongeveer 1 kop)
¼ kopje peterselieblaadjes (optioneel)
bereiding
Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bereid de zalm
Leg de zalmfilet op de bakplaat en bestrijk deze met 120 ml olijfolie. Strooi de 4 el The Spice Club Fish kruidenmix gelijkmatig over de zalm. Masseer de kruiden zachtjes in de vis.
Roosteren
Plaats de zalm in de oven en rooster deze langzaam gedurende 45-60 minuten. De zalm moet stevig zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen wanneer deze met een vork wordt getest.
Komkommersalade maken
Terwijl de zalm roostert, meng je de komkommerplakjes met de verkruimelde feta, 60 ml olijfolie, en indien gewenst, de peterselie. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Serveren
Haal de zalm uit de oven en laat kort rusten. Serveer de zalm met de frisse komkommersalade ernaast.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.