Geroosterde Zalm met Komkommer Salade

Geroosterde Zalm met Komkommer Salade

Recept

Langzaam geroosterde zalm, gemarineerd met The Spice Club Fish kruidenmix. Geserveerd met een frisse komkommersalade en verkruimelde feta. Een smaakvolle en gezonde maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 180 ml extra vierge olijfolie
  • 4 el The Spice Club Fish kruidenmix
  • 900 g zalmfilet zonder huid
  • 1 grote komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 100 g verkruimelde feta (ongeveer 1 kop)
  • ¼ kopje peterselieblaadjes (optioneel)

bereiding

Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 120°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bereid de zalm

Leg de zalmfilet op de bakplaat en bestrijk deze met 120 ml olijfolie. Strooi de 4 el The Spice Club Fish kruidenmix gelijkmatig over de zalm. Masseer de kruiden zachtjes in de vis.

Roosteren

Plaats de zalm in de oven en rooster deze langzaam gedurende 45-60 minuten. De zalm moet stevig zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen wanneer deze met een vork wordt getest.

Komkommersalade maken

Terwijl de zalm roostert, meng je de komkommerplakjes met de verkruimelde feta, 60 ml olijfolie, en indien gewenst, de peterselie. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Serveren

Haal de zalm uit de oven en laat kort rusten. Serveer de zalm met de frisse komkommersalade ernaast.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl