Zalm Niçoise Salade

Zalm Niçoise Salade

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van deze heerlijke Zalm Niçoise salade, met knapperige kappertjes, gemengde sla, sperziebonen, zes-minuten eieren en een smaakvolle citroen-mosterd dressing. Perfect als lichte maaltijd!

ingredienten

4 Personen

Voor de dressing:

  • 120 ml mayonaise
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml mosterd (grove)
  • 60 ml vers citroensap (van 2-3 citroenen)
  • 4 theelepels The Spice Club Fish kruidenmix
  • peper en zout naar smaak

Voor de salade:

  • 450 g zalmfilet met huid
  • 4 eieren, gehalveerd
  • 115 g sperziebonen, bijgesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2-3 eetlepels kappertjes, uitgelekt, gespoeld en gedroogd
  • 6 cups (ongeveer 150 g) gemengde sla
  • 60 g Griekse olijven, ontpit
  • 1 cup (ongeveer 150 g) cherrytomaten of druiventomaten, gehalveerd
  • the spice club topping (garnering)

bereiding

Stap 1: Maak de dressing

  • Meng de mayonaise, extra vergine olijfolie, grove mosterd, vers citroensap, The Spice Club Fish kruidenmix, zeezout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing. Zet opzij.

Stap 2: Bereid de zalm

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de zalmfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de zalm gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Laat afkoelen en verwijder de huid. Breek de zalm in grote stukken.

Stap 3: Kook de sperziebonen

  • Breng 2 pannetjes met water aan de kook. Voeg de eieren toe aan een pan en kook 6-8 minuten. Voeg sperziebonen toe aan de andere pan en kook gedurende 3-4 minuten, tot ze heldergroen en net gaar zijn.
  • Giet de eieren af, verwijder de schil en halveer de eieren.
  • Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.

Stap 4: Bereid de kappertjes

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kappertjes toe en bak ze 2-3 minuten tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 5: Stel de salade samen

  • Verdeel de gemengde sla over de borden.
  • Voeg de gehalveerde eieren, sperziebonen, Griekse olijven, cherrytomaten en gebakken kappertjes toe.
  • Leg de stukken zalm bovenop de salade.

Stap 6: Serveer

  • Besprenkel de salade met de eerder gemaakte dressing.
  • Serveer direct en garneer eventueel met extra zout en peper en the spice club topping

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl