Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle zalm met mosterd en limoen, geserveerd op een bedje van rijst voor een heerlijke, voedzame maaltijd.
ingredienten
4 Personen
4 zalmfilets met huid
Zout en peper naar smaak
280 g rijst
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel Dijonmosterd
4 theelepels The Spice Club Fish kruidenmix
Partjes limoen, voor het serveren
bereiding
Stap 1: Rijst koken
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een pan met licht gezouten water. Giet af en houd warm.
Stap 2: Zalm voorbereiden
Breng de zalmfilets aan beide kanten op smaak met zout en peper.
Meng in een kleine kom de olijfolie, Dijonmosterd en The Spice Club Fish kruidenmix. Smeer dit mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalmfilets.
Stap 3: Zalm bakken
Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan.
Bak de zalm ongeveer 4-5 minuten aan de huidzijde, tot de huid krokant is en de zalm bijna gaar is.
Draai de filets om en bak nog eens 2-3 minuten, tot de zalm door en door warm is maar nog steeds vochtig en sappig.
Stap 4: Serveren
Serveer de zalmfilets op een bedje van rijst.
Garneer met partjes limoen en serveer direct.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.