Zalm met Mosterd en Limoen

Zalm met Mosterd en Limoen

Recept

Geniet van deze eenvoudige maar smaakvolle zalm met mosterd en limoen, geserveerd op een bedje van rijst voor een heerlijke, voedzame maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 4 zalmfilets met huid
  • Zout en peper naar smaak
  • 280 g rijst
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 4 theelepels The Spice Club Fish kruidenmix
  • Partjes limoen, voor het serveren

bereiding

Stap 1: Rijst koken

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in een pan met licht gezouten water. Giet af en houd warm.

Stap 2: Zalm voorbereiden

  • Breng de zalmfilets aan beide kanten op smaak met zout en peper.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie, Dijonmosterd en The Spice Club Fish kruidenmix. Smeer dit mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalmfilets.

Stap 3: Zalm bakken

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de pan.
  • Bak de zalm ongeveer 4-5 minuten aan de huidzijde, tot de huid krokant is en de zalm bijna gaar is.
  • Draai de filets om en bak nog eens 2-3 minuten, tot de zalm door en door warm is maar nog steeds vochtig en sappig.

Stap 4: Serveren

  • Serveer de zalmfilets op een bedje van rijst.
  • Garneer met partjes limoen en serveer direct.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel in de recepten. Lees via onderstaande link meer hierover en hoe het verminderen van zout inname bijdraagt aan jouw gezondheid & portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl