Gebakken Zoete Aardappel

Gebakken Zoete Aardappel

Recept

Heerlijke geroosterde zoete aardappelen, gekruid met The Spice Club Potato kruidenmix en extra vergine olijfolie. Perfect als bijgerecht voor elke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 900 g zoete aardappelen, geschild en in stukken van 3,8 cm gesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 theelepels The Spice Club Potato kruidenmix
  • Zout en peper naar smaak
  • the spice club topping (ter garnering)

bereiding

Stap 1: Verwarm de Oven

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2: Bereid de Zoete Aardappelen

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Plaats de stukken in een grote mengkom.

Stap 3: Voeg Olijfolie en Kruiden Toe

  • Voeg de extra vergine olijfolie toe aan de kom met de zoete aardappelen.
  • Bestrooi met The Spice Club Potato kruidenmix.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng alles goed door elkaar zodat de aardappelstukken gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.

Stap 4: Rooster de Zoete Aardappelen

  • Leg de gekruide zoete aardappelen in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de aardappelen halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.

Stap 5: Serveer

  • Haal de geroosterde zoete aardappelen uit de oven en laat ze even afkoelen.
  • Serveer de aardappelen warm als bijgerecht bij je favoriete maaltijd.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl